REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Teodorovici, despre proiectul privind închisoarea pentru neplata impozitelor: Este necesară o dezbatere în zona economică

Teodorovici, despre proiectul privind închisoarea pentru neplata impozitelor: Este necesară o dezbatere în zona economică

Replica API 18 septembrie 2019 | 00:15 400

Eugen Teodorovici, foto b1.ro

Proiectul iniţiat de ministrul Finanţelor, senatorul Eugen Teodorovici, prin care neplata impozitelor şi contribuţiilor la bugetul de stat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 6 ani rămâne în circuitul parlamentar, dar va fi inclus pe ordinea de zi a Comisiei de buget după o dezbatere în zona economică, a anunţat iniţiatorul actului normativ.

"Este necesară o dezbatere mai largă în zona economică şi am toată convingerea că oamenii de afaceri vor veni clar cu susţinere pentru această variantă (...) Sensul proiectului este protejarea atât a angajatului, angajatorului şi a bugetului de stat.(...) Şi în România mediul economic are nevoie de o schimbare de abordare. Pentru un anumit plafon, dacă sumele sunt plătite, să nu se meargă mai departe pe abordarea penală. Proiectul rămâne în Parlament şi colegii parlamentari vor decide când va fi inclus pe agenda Comisiei", a afirmat Teodorovici, marţi, în Senat.

Reţinerea şi neplata la timp a impozitelor şi contribuţiilor la bugetul de stat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 6 ani, prevede o propunere legislativă iniţiată de ministrul Finanţelor, senatorul Eugen Teodorovici, şi depusă la Parlament.

Actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale prevede că este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 6 ani "reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în anexa la lege.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Orlando prapaditule, de ce nu ieie masuri impotriva celor condamnati pt afaceri ilegale , care sunt datori bugetului miliarde de euro. Cum e cazul lui Voiculescu , etc , de astia te temi borfasule ?
3
0
Terminati cu falimentarile controlate, interziceti falimentul firmelor pana cand acestea nu isi achita datoriile catre stat. Terminati cu returnarea TVA-ului pe care cetatanul il plateste dar este dat inapoi comerciantului.
2
0
Asta e complet defazat. Cum sa vii cu asemenea propuneri in preajma alegerilor.Nu are simt politic. Il credeam mai destept. A propus numai timpenii,vezi bacsisul si altele. Cineve ar trebui sa-l potoleasca sau o face intentionat sa saboteze PSD.
2
0
Du-te ma si tu maimuta psd-ista! Esti exact ca karikatura de codrin stefanescu, ciordache, niculuicea, serban nicolae, olguta cu al ei kokalar manda, radulescu mitraliera psd-ului si-a lui DRACnea,niste panarame penale! Voi si multi de-alde voi din psd ati intors tara asta in urma cu cinzeci de ani! Voi care nu ati facut nimic, nici nu sunteti in stare, dar sunteti milionari..si-i prostiti pe cei mai necajiti oameni..jigodiilor.
4
1
Mai play boy de mahala te mai cheama si Orlando cand ai produs tu ceva si cand ai dat un salariu nu la functionari din bani de la buget din productie sau servicii??? Niciodata atunci cum pizda mati vii cu astfel de propuneri? Vezi ce fac multinationalele si bancile prostovane, vezi ce fac vamesi si inspectorii fiscali si pe urma treci la masuri mascariciule.
4
0
dar astia care omoara oameni cu masinile si iau cu suspendare??? baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai, pesedei oligofreni!?!?!?!?!?!?!?!?!? CUM SA FACI PUSCARIE PT CEVA IMPUS CU FORTA, taxe din care aveti voi lefuri uriase??? Rad si aia din Congo de noi, luavar moartea de pesedei nenorociti!!!
6
0
dar tiganii cand vor plati impozite si cand vor avea autorizatii pt viloaiele facute din trafic de fiinte vii, droguri, etnobotanice, tigari, furturi, cersit, trafic de aur si masini ???
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920