REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Teodorovici lovește din nou: „Nu ar fi corect să discutăm cu studenţii ca după facultate să rămână un număr de ani să lucreze în România?“

Teodorovici lovește din nou: „Nu ar fi corect să discutăm cu studenţii ca după facultate să rămână un număr de ani să lucreze în România?“

Replica API 22 iulie 2019 | 00:00 280

Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că urmează să aibă loc o discuţie transparentă privind facilităţile pe transport acordate studenţilor şi că aceştia ar trebui întrebaţi dacă nu ar fi corect ca după terminarea facultăţii să rămână să lucreze un număr de ani în România, potrivit Agerpres.

"Săptămâna aceasta o să fie o discuţie. Eu am propus să fie o discuţie transparentă, ca oamenii să vadă exact ce se discută. (...) De ce nu întrebăm şi discutăm cu studenţii: continuăm să sprijinim această zonă, dar, după terminarea facultăţii nu cumva ar fi corect din toate punctele de vedere ca studenţii un număr de ani de zile să lucreze în România după terminarea facultăţii? Nicăieri în Europa nu este o astfel de formă. Nu. Statul român investeşte foarte mult în studenţi, dar după aceea marea lor parte se duc... (să muncească în afara ţării n.r.). Se dau acele credite, împrumuturi pe termen lung pentru studenţi. Şi poate ar trebui să punem asta în balanţă, nu cumva ar trebui ca după terminarea studiilor, statul investind în tine, în facilităţi pe transport, în şcoală ...Şi poate găsim scheme de finanţare să încurajăm studenţii să şi facă ce au de făcut şi mai bine", a spus ministrul Finanţelor la Antena 3.

Săptămâna trecută, Teodorovici afirma că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD au fost discutate principii care vor sta la baza primei rectificări bugetare din 2019, fiind înaintate câteva propuneri de măsuri, dintre care două au fost convenite "de principiu". Una dintre acestea este legată de gratuitatea pe calea ferată de care beneficiază studenţii.

"Şi aici o propunere, la fel, inspirându-ne şi din alte zone ale Europei, şi oricum va fi şi o discuţie înainte de a lua o decizie în acest sens cu toate structurile reprezentative din partea studenţilor, putem să discutăm elemente legate de limitarea poate a numărului de călătorii în fiecare an şi putem să avem ca exemplu alte categorii de români, să spunem, pentru care se aplică aceste gratuităţi, sunt foarte multe astfel de exemple în economia noastră, deci un număr limitat de călătorii. De asemenea, poate vârsta până la care să se aloce aceste bilete gratuite pe calea ferată, adică vârsta de 26 de ani. De asemenea, putem să îl corelăm, şi cred că ar fi corect să facem acest lucru, de situaţia la învăţătură în universităţi, în facultăţi. Adică, totuşi, să nu avem studenţi repetenţi sau cu restanţe la nivelul facultăţilor, tocmai pentru a stimula, să zicem aşa, o astfel de măsură", explica şeful de la Finanţe.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ei e singura marfa de export a rromaniei. e pacat de tineretile lor sa ramana in vagauna asta
0
0
Ba, toti ar ramane in tara daca ar avea salarii decente si arfi respectati, dar daca incearca sa se faca auziti voi ii gazati cu jandarmii...
6
2
Va referiti la cei de la ovidius, care iau diplome fara frecventa si pregatire nula?
5
4
ba esti prost! Cum sa ramana tinerii destepti in tara cand nu au loc de analfabrtii vostri. copi nepoti si membii pesedisti.
15
1
Toti absolventii ar vrea sa ramana in Ro,nici unul din cei 5 mil de romani de afara nu au plecat ca au vrut ei, ci din cauza patronilor din RO,pe care voi,cu legile voastre,i-ati imbogatit pt 20 generatii.Patronii isi umilesc angajatii,ii platesc ca pe gunoieri,ii considera proprietatea lor.Facultatile au cursuri inutile, neadaptate la ce se face efectiv cand esti angajat,urmarindu-se doar sa aibe profesorii cat mai multe cursuri ca sa ia de la 100mil in sus pe luna.Cu cat studentii sunt mai slabi,cu atat stiu ca nu vor avea curaj sa ceara salariu mare cand se vor angaja.Adio pensii in 2-3ani.
7
1
idiotul acesta confunda Romania cu mosia lui tacsu' si a lui ma-sa. Dupa mintea lui de ciumat rosu, un tanar ar trebui sa ramana 'un numar de ani' sa munceasca ca iobag - drept in gat- in Romania ca sa poata sa-i acopere rusnacului gaurile financiare uriase. Sa ne trezim naibii odata, ca ciumatii rosii o sa ne puna, in disperarea lor, lanturi la picioare!
16
3
Studentii, saracii, ar ramane sa lucreze in Romania cu mare drag dupa terminarea studiilor daca ar fi utili societatii. Problema cu care se trezesc studentii dupa terminarea studiilor este ca au luat teapa de la scoala romaneasca. Au fost pregatiti pentru o realitate care nu mai exista. Deci trebuie sa o ia de la zero. Intrebarea este unde?
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218