REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Teodorovici: Nu poţi avea la stat salarii mai mari decât în sectorul privat

Teodorovici: Nu poţi avea la stat salarii mai mari decât în sectorul privat

Replica API 4 august 2018 | 00:00 302

Eugen Teodorovici a vorbit despre o eventuală reducere a posturilor din administraţie, scrie dcnews.ro.

Dacă administraţia publică ar rămâne fără 20% din personal nu ar fi nicio problemă, consideră ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care spune, de asemenea, că salariul minim nu trebuie impus pe ansamblul economiei ci numai în administraţie.

"Ca om de administraţie, pe de o parte mă doare să spun acest lucru, pe de altă parte nu cred că poate să mă contrazică cineva în ceea ce spun fiind de foarte mulţi ani de zile în administraţie. Dacă pleacă mâine undeva la 20% din administraţia centrală nu cred că este niciun fel de problemă în a funcţiona. Din contră, se mişcă şi mai bine. Sunt convins că după această declaraţie vor începe să fie din nou mulţi nemulţumiţi. Dar asta este realitatea nu o putem ascunde", a declarat Teodorovici.

Pe de altă parte, acesta a arătat că nu este normal ca la stat să fie salarii mai mari decât în mediul privat în condiţiile în care angajaţii de la stat au un statut aparte de care personalul din mediul privat nu beneficiază.

"Este o situaţie neplăcută care trebuie inversată în ceea ce priveşte salariile. Nu poţi avea la stat salarii mai mari decât în sectorul privat. Statul oricum îţi oferă un statut aparte, anumite facilităţi, avantaje, o zonă în care nu te evaluează după cum te evaluează un patron în sectorul privat. Sunt acele evaluări puerile. Dai acolo nişte aprecieri pe care nu le poţi cuantifica în mod foarte clar. Şi toată lumea din administraţie are foarte bine ca şi calificativ adică suntem o administraţie de supereroi", a explicat Eugen Teodorovici.

El spune, în context, că abordarea trebuie schimbată chiar şi în ceea ce priveşte salariul minim care nu ar trebui impus la nivelul economiei ci numai în administraţie.

"Lucrurile în spate se întâmplă exact invers şi atunci, da, trebuie să schimbăm această abordare pas cu pas. Poate chiar şi la salariul minim pe economie. Eu sunt de părere că nu trebuie impus în economie. Îl stabileşti şi îl impui în administraţie, în sectorul public, dar în sectorul privat îl dai ca şi reper si spui aşa: cine nu are angajaţi sub acest plafon primeşte un pachet de facilităţi. Dar laşi agentul economic să îşi stabilească singur decizia pe baza unor calcule pe care le face de la caz la caz şi aplică cea mai avantajoasă soluţie. Sunt pentru ca statul să nu fie prezent în piaţă", a subliniat ministrul Finanţelor Publice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar poti avea spagi mari.
2
0
de crezi ca cei din opozitie fac altfel? ai uitat cand basescu si-a facut fata europarlamentar cu masluirea alegerilor?
0
0
ce traba aveti voi cu privatii? ii ajutati cu ceva, voi doar jecmaniti poporul, puscariasul draknea nu s-a dat in laturi de la a fura banii copiilor bolnavi, iar analfabetul de ficior unde pucreaza- nemernicilor, nu veti scapa de justitie si de puscarie cu tot efortul presului tudorel caruia ii recomand sa-si retraga fiul si sotia din posturile plantate, asta ptr a da dovada de cinste, onestitate si coloana vertebrala- ma indoiesc ca a beneficiat candva de asemenea elemente
3
1
ba poti, pentru ca 80 la suta din salariile de la privat sunt la negru sau mai ales la gri, in timp ce la stat nu exista evaziune fiscala.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218