REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Teodorovici, proiect de lege controversat: Pedeapsă cu închisoare pentru cei care nu-și plătesc taxele

Teodorovici, proiect de lege controversat: Pedeapsă cu închisoare pentru cei care nu-și plătesc taxele

Replica API 16 septembrie 2019 | 00:08 491

Eugen Teodorovici, foto Agerpres

Ministrul Finanţelor cere măsuri drastice pentru cei care nu îşi plătesc impozitele. Mai exact, pedeapsa cu închisoarea de până la şase ani. Un proiect de lege în acest sens a fost depus la Senat şi vizează atât patronii de firme, cât şi persoanele fizice.

„Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 6 ani reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul scadent prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege”, se arată în proiectul de lege, informează Playtech.

- Impozitul pentru veniturile din activităţi independente; Impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuală;

- Impozit pe venitul din salarii şi asimilate salariilor; Impozitul pe veniturile din arendă;

- Impozitul pe veniturile sub formă de dobânzi;

- Impozit pe veniturile sub formă de dividende;

- Impozitul pe veniturile impozabile obţinute din lichidarea unei persoane juridice sau din reducerea capitalului;

- Impozitul pe veniturile din pensii;

- Impozit pe veniturile din premii şi jocuri de noroc;

- Impozit pe veniturile din alte surse;

- Impozitul pe veniturile obţinute de o persoană fizică dintr-o asociere între o persoană fizică şi o persoană juridică, contribuabil potrivit titlului II şi III din Codul fiscal;

- Contribuţia de asigurări sociale;

- Contribuţia de asigurări sociale de sănătate;

- Impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi; Impozit datorat pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal;

- Contribuţia la Fondul pentru mediu.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar datoriile adevaratilor hoti cand le recuperati?
3
0
Foarte bine.Dar de ce nu stabileste legea obligatia statului de a achita sumele cuvenite cetatenilor in acelasi termen,30 zile.In cazul neplatii la timp,functionarul sau ministrul de finante sa fie pedepsit conform propunerii legislative.Daca este vointa politica sigut se poate.Nu se mai aplica zicerea...PENTRU CA PUTEM...?
6
0
Mai bine xplica,ba fante de 2 lei,cum e cu scutirile pe impozite neplatite de milioane,ani de zile,la clientii psd si intreprinderile de stat,unde chiar se sta! Cind ai rezolvat astea,dupa aia sa ne plictisesti cu restul...
10
0
Daca nu sunt platite cu reacredinta, suntem de acord sa intre in vigoare aceasta lege. Sa nu fie prinsi aici cei care nici nu au ce manca.
2
1
Si regiile de stat care au datorii de miliarde le bagati la inchisoare ? Pentru ele amnistie fiscala. Bravo vericule, cum zice olteanu.
5
0
Confiscarea averilor nejustificate si confiscarea extinsa. Sa vezi cum or sa fie bani la buget!
8
1
Si aia care au miliarde de plata primesc amnistie fiscala si scapa de sute de milioane de plata.
6
0
bai spalatule pe creier sa opreasca pensiile speciale, sa iasa toti la pensie la 60 de ani nu sa le platim pensii de la 40 de ani, sa nu mai fie tot felul de scutiri la taxe, impozite si asigurari asta trebuie facut!!!
9
1
Aduceti salariile pe Romania! Romania nu are cum sa plateasca acum sute de mii de lei pe luna doctorilor! De ce nu si inginerii, profesori, cercetatorii, maistrii, tehnicieni...etc...etc. Ajunge cu rispirea banului de la buget! Constitutia spune ca toti suntem egali numai ca psd-ul ignora si legifereaza hotia si risipa banului public. La fel si pensiile speciale! Cea mai mare HOTIE marca PSD!
8
1
Suntem tara extremelor!
3
0
Stati linistiti, asta e lege numai pentru cei care muncesc cinstit; nu ai sa vezi niciun bashtan cu morman de bani, condamnat pentru evaziune !
13
0
ati distrus tara cacatilor acum numai stiti cum sa faceti bani repede de la prostime mai ales ca va ti imprumutat incontinu psd egal distrugere de tara
12
2
F bine! In America, ca si la noi, daca ai bani poti cumpara orice. Dealerii de...prafuri, pestii, interlopii se afiseaza cu masini si case f scumpe, insa dupa ce le-au cumparat vine fiscul lor si -i intreba daca just8fica banii, daca au platit impozitele. Totul se lasa cu confiscare bunuril9r, amenzi si puscar8e. La greu! La ei ! La noi, tiganimea, golanii, majoritatea politicienilor si escrocii cu functii la stat fura de rup si cumpara masini si case de sute de mii. De euro si nimeni nu-i ia la intrebari.Daca ar fi pe bune, ar trebui construite vreo 100 de puscarii.
9
0
Deci toata lumea la puscarie ?!
12
0
Cu acesta ocazie poate sa ii.vad pe Lazia Dorin si sotia lui Daniela de la firma Argos Constanta la puscarie pentru neplata de ani de zile a impozitelor pe salarii.Acesti derbedei nu platesc de ani de zile niciun impozit la cas,cass,etc pe care il opresc de la salariat.
9
0
Opriti delirul cheltuielilor bugetare pentru mituirea electoratului si veti avea bani. Daca luati imprumuturi si cheltuiti aiurea nu suntem noi obligati sa platim. Vin alegerile...
13
2
PSD a pierdut votul meu!
12
1
.. si tact' ras-putin ce gura ma-tii zicea? A facut rost de locuri libere in Siberia, incape tot PSD-ul? Sa iti cante cucuveaua pe casa, sa te vad cu cai mascati la poarta, sa te inece stapanii tai intr-un WC la Lubianka !
13
3
mai Dandy , cere reanimarea legii 18 de justificare a averilor , vezi problema cu inchisoarea sa nu fie pe la tine , care indatorezi tara , facind imprumuturi peste imprumuti .
24
2
sa inceapa cu toti de la psd noua reforma
24
1
Ma doare-n poola, si la Costinesti si la Navodari inchiriez in mare parte la negru si ff putin declar, dar pe pers fizica. Sint smeker absolut!
8
2
FOARTE BINEEEE,,LE ,E FRICA LA EV AZIONISTI.
12
11
bravooooo!!!!!!!!!!!
12
13

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920