REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Teodorovici s-a dezlănțuit împotriva băncilor!

Teodorovici s-a dezlănțuit împotriva băncilor!

Replica API 19 decembrie 2018 | 02:31 335

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a explicat marți, la Guvern, că Executivul va introduce de la 1 ianuarie 2019 o „taxă pe lăcomie” pentru bănci pentru a „proteja românul”.

Demnitarul a criticat faptul că în loc să finanțeze economia reală, băncile își plasează banii în cele mai sigure locuri, precum titlurile de stat.

Teodorovici a ironizat și afirmația băncilor care spun că sunt parteneri loiali în economie.

Ministrul a spus că va fi convins de acest lucru doar atunci când „ambii parteneri câștigă”, nu doar băncile și a indicat faptul că firmele românești primesc condiții de creditare mai severe decât în alte state „invocându-se riscul de țară”.

El a mai spus că există și băncile practică diferențe mari la dobânzile oferite față de cele percepute. „Nu spune nimeni că nu este legal, dar putem și nou Guvernul să luăm unele măsuri”, a spus el.

El a spus că în bugetul de stat vor intra fonduri suplimentare „în functie de lacomia băncilor”.

Guvernul a anunţat, marţi, că va introduce o ”taxă pe lăcomie” pe activele băncilor, acestea urmând să fie taxate diferenţiat, în funcţie de nivelul Robor la 3 şi la 6 luni şi speră să obţină suplimentar 3,6 miliarde de lei anul viitor.

Anunţul vine după ce, duminică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un atac la adresa băncilor şi le-a acuzat că nu sprijină economia şi ”stabilesc dobânda pe care trebuie să o plătească românul”.

Astfel, taxa este 0 dacă nivelul mediu al Robor la 3 şi 6 luni rămâne la 1,5% sau mai mic. Taxa va fi 0,2%, dacă media nivelului Robor la 3 şi 6 luni este cuprinsă între 1,5 şi 2% şi creşte la 0,4%, dacă media Robor este între 2 – 2,5%, inclusiv.

Taxa creşte la 0,6% dacă media Robor este între 2,5 – 3% şi la 0,9%, dacă Robor este între 3 – 3,5%. Dacă media trimestrială Robor depăşeşte cu peste 2 puncte procentuale pragul de referinţă, taxa de 0,9 % creşte progresiv cu câte 0,3 puncte procentuale la fiecare depăşire de 0,5 puncte procentual.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai un cretin ar putea crede ca psd-ului ii pasa de oameni!
1
1
Pai daca PSD-eii pune dobanzi si taxe bancilor nu va este clar ca astia ne cocoseaza tot pe noi! TOT noi vom plati mai mult si la curent, si la gaze..si la TOT! Asta nu-i decat gargara psd-ista pentru prosti cu mintea cat nuca!
3
1
cam tarziu aceasta masura binevenita. si dobanzile cu care bancile mama se zice ca imprumuta filialele din Romania trebuiesc date mult in jos ca sa nu mai inregistreze sarmanele banci pierderi si sa poata fi impozitate si profiturile uriase corespunzator.
2
0
bancile vor plati aceste taxe de lacomie dar vor introduce noi comisioane care vor fi platite tot de clienti . e doar un joc agreeat de guvern cu bnr .......va bucurati de pomana
3
2
Hai sa strigam m... PSD, a nu putem ca se vede pe fata cine plateste campania de invrajbire a poporului roman.
2
1
acum sclavetii antipesede incep sa priceapa cam ce se intampla in tara asta si de ce vor unii sa plece pesede alde de la guvernare.Niciun comentariu antipesede?
4
2
Nu mai comenteaza nimeni lucrurile sociale pentru Popor ?
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614