REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Teodosie l-a suspendat din funcţie pe preotul traficant de etnobotanice - vezi video!

Teodosie l-a suspendat din funcţie pe preotul traficant de etnobotanice - vezi video!

Replica API 8 februarie 2013 | 00:00 173

Preotul din Constanţa, reţinut pentru trafic de etnobotanice, a fost suspendat din funcţie, dar s-a ales şi cu mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, decizie luată de Judecătoria Vaslui, în cursul zilei de vineri, 8 februarie. Cât despre suspendare, hotărârea aparţine Arhiepiscopiei Tomisului, care vine în urma acuzaţiilor pe care procurorii DIICOT Vaslui i le aduc, precum şi a reţinerii acestuia. "În funcţie de derularea anchetei şi de dovedirea implicării sale în aceste ilegalităţi de care este acuzat, Bucică Gabriel va fi deferit Consistoriului Eparhial cu propunerea caterisirii (conform dreptului canonic bisericesc, caterisirea înseamnă luarea tuturor drepturilor de a sluji vreo lucrare sfinţitoare a Bisericii şi trecerea vinovatului în rândul mirenilor).Ne exprimăm convingerea că instituţiile statului vor face lumină în acest caz deosebit de grav", se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei "Replica" de către Arhiepiscopia Tomisului.

Iată ce zic enoriaşii despre preotul traficant de etnobotanice

Unii enoriaşi dezaprobă comportamentul preotului, alţii nu cred că acesta ar fi făcut trafic de etnobotanice. "Nu am auzit de preotul acesta, numai de cel care a fost prins băut la volan. Dacă un alt slujitor al Domnului a fost prins în timp ce făcea trafic cu droguri, consider că ar trebui închis undeva, să-i vină mintea la cap. Îmi pare rău că un preot a ajuns să facă aşa ceva. Nu aş fi crezut că preoţii se pot preta la lucruri aşa de grave", susţine Gheorghiţă Pleşu. O altă credincioasă aflată, azi, la Arhiepiscopia Tomisului crede că ar fi vorba despre o făcătură. "Nu am auzit de preot, dar nici nu cred că ar fi făcut trafic de droguri. Cred că este o făcută. Dacă a făcut aşa ceva este treaba lui, nu a noastră", a declarat Luminiţa Andrei. Alţii consideră că preotul ar trebui să-şi ceară iertare de la Dumnezeu. "Nu e bine dacă a făcut aşa ceva şi ar trebui să-şi îndrepte greşelile. Să ceară iertare de la Dumenezeu, de la oameni, pentru faptele sale", a precizat Vasile Gorogan. Reamintim că un preot din Constanţa, slujitor la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, a fost reţinut, joi, pentru trafic de etnobotanice. Preotul va fi prezentat de procurorii vasluieni ai DIICOT instanţei, cu propunere de arestare. În vârstă de 32 de ani, preotul Gabriel Bucică făcea parte din aceeaşi reţea destructurată săptămâna trecută de poliţişti, acţiune în urma căreia cinci persoane au fost arestate. Conform DIICOT, preotul de la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, din Constanţa, este acuzat că a livrat, în cursul anului 2012, mai multe colete cu etnobotanice. Coletele cu droguri erau luate din Portul Constanţa, de către liderul unei reţele de comercializare a unor astfel de substanţe în municipiul Vaslui. De altfel, facem precitzarea că preotul - slujitor la Constanţa este originar din Vaslui, iar în prezent domiciliază în localitatea Cumpăna. Referitor la gruparea infracţională din care s-a dovedit că face parte şi preotul Bucică, anchetatorii au precizat presei centrale că era filat de aproape jumătate de an. Potrivit rechizitoriului, cei cinci traficanţi au reuşit anul trecut să formeze un grup infracţional specializat în procurarea şi distribuirea de substanţe etnobotanice tinerilor din Vaslui.

Marieta ŞTEFAN, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218