REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Teodosie vrea o nouă şedinţă de consiliu, în care să obţină terenul de sub Biserica Sf. Mina

Teodosie vrea o nouă şedinţă de consiliu, în care să obţină terenul de sub Biserica Sf. Mina

Replica API 5 august 2013 | 00:00 498

Răspopitul Picu, acuzat de "fals şi uz de fals"

Răspopitul Picu, acuzat de "fals şi uz de fals"

În luna februarie a acestui an, Arhiepiscopia Tomisului a decis să-şi încheie definitiv socotelile cu Nicolae Picu, întrucât preotul a intabulat clădirea bisericii Sfântul Mina, din Parcul Tăbăcăriei, şi oficiul parohial, în favoarea unei asociaţii. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au concluzionat că preotul Picu nu s-a îngrijit de bunurile Bisericii Sfântul Mare Mucenic Mina, acesta fiind suspendat din calitatea sa de preot slujitor. Chiar şi aşa, Picu insistă să revină la biserica unde a slujit şi contestă prin toate mijloacele preluarea locaşului sfânt de către Arhiepiscopie. De dată recentă, mai exact la şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa care a avut loc joi, 31 iulie a.c., şi-a făcut apariţia şi Nicolae Picu, spunând că a cerut scoaterea, din lista suplimentară, a proiectului prin care se atribuia Arhiepiscopiei terenul de sub Biserica Sfântul Mina şi Centrul Arca pentru Persoane cu Handicap. În favoarea solicitării, Picu şi susţinătorii lui au arătat că există un proces pe rol şi, până la pronunţarea instanţei, nu poate fi făcută nici o atribuire.

Aşadar, aleşii locali nu au mai dezbătut în cadrul şedinţei atribuirea terenului de sub Biserica Sf. Mina. "O victorie", au comentat susţinătorii lui Nicolae Picu, însă lucrurile nu se opresc aici, întrucât ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, spune că va solicita, la următoarea şedinţă în care se întrunesc aleşii locali, să fie de faţă şi reprezentanţii Arhiepiscopiei, pentru că "este împotriva firii" ceea ce doreşte răspopitul Picu. "Noi vom face o intervenţie şi vedem ce se întâmplă. Au scos proiectul de pe ordinea de zi cu promisiunea că la prima şedinţă îl vor pune din nou. Noi chiar solicităm să se facă o şedinţă mai rapidă pentru că este necesar. Ei au venit cu manifestaţii, noi nu am fost acolo, pentru că nu am ştiut că ei vin. Cine nu are dreptate, întotdeauna strigă, măcar aşa să dobândească ce doreşte. Nu suntem impacientaţi, nu are cum să nu revină totul la normal, nu există în Ortodoxia din toată lumea creştină ca o Asociaţie să deţină clădiri şi terenuri aferente Bisericii, nu se poate aşa ceva, este împotriva firii. Ei insistă pe dreptul de proprietate obţinut prin înşelăciune, dar nu are cum să persiste (înşelăciunea - n.r.)", a declarat, pentru "Replica", ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. ÎPS Teodosie a adăugat că, la fel ca şi reprezentanţii Primăriei şi Consiliului Local, nici cei ai Arhiepiscopiei Tomisului nu au ştiut că ar fi trebuit să fie prezenţi la şedinţă. "L-au luat pe domnul primar când venea la şedinţă, l-au reţinut. Ei dacă mai fac gălăgie, cu adevărat vor fi responsabili. Ei ar trebui să returneze bugetului de stat de unde s-au alocat sume pentru Oficiul Parohial şi Biserică, ar trebui să returneze o mulţime de bani. În plus, este fals şi uz de fals, dar noi nu am făcut caz, pentru că nu vrem să facem rău nimănui. Nu ne interesează pedeapsa unui om, aşteptăm căinţa lui", a mai spus ÎPS Teodosie.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218