REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Teorie incendiară emisă de Ion Cristoiu: Dragnea nu vrea amnistie. E o bătălie a Sistemului

Teorie incendiară emisă de Ion Cristoiu: Dragnea nu vrea amnistie. E o bătălie a Sistemului

Replica API 17 decembrie 2018 | 00:14 390

Ion Cristoiu

Ion Cristoiu are o teorie interesantă legată de ordonanța privind grațierea și amnistia. Potrivit acestuia, Liviu Dragnea nu își doresc ordonanța, deoarece aceasta ar aduce înapoi politicieni scoși în decor de DNA, iar Sistemul ar pierde puterea. Jurnalistul atrage atenția asupra rolului moțiunii, scrie Mediafax.

"Amnisitia înseamnă readucerea în politică a liderilor, a politicienilor PSD scoși de sistem din joc, prin binomul SRI-DNA. Năstase, Oprescu, Hrebenciuc, Dan Voiculescu, care revin pe cai mari pentru că amnistia înseamnă ca nu mai pot fi luați pentru niciun posibil dosar din ultimii 28 de ani", a declarat Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

Tocmai de aceea, spune jurnalistul, Liviu Dragnea nu ar vrea o ordonanță pe amnistie și grațiere.

Iar un scenariu este ca Guvernul să pice la moțiunea de cenzură, iar perioada următoare să fie asigurată de un guvern interimar, care nu va putea da ordonanțe.

"Experiența guvernelor interimare am mai avut-o, iar un guvern interimar are două mari avantaje- nu poate da ordonanță de urgență și Klaus Iohannis poate să meargă în vacanță sau să doarmă".

"Tot ce este se traduce printr- o bătălie pe viață și pe moarte, sistemul- și mă refer aici la instituțiile de forță- care își dau seama că o amnisitie ar face ca puterea lor să se termine", mai spune Ion Cristoiu.

Redăm integral declarațiile jurnalistului Ion Cristoiu:

MEDIAFAX: Care a fost de fapt mesajul lui Liviu Dragnea, seara trecută, legat de amnistie și grațiere?

Ion Cristoiu: Domnul Dragnea a vrut să transmită un car de vorbe și nicio decizie. Ordonanța privind amnisitia este o măsură politică, se ia pentru redactarea ei nu e nevoie nici măcar de Tudorel Toader, e nevoie de un student la drept chiar în primul an, o hârtie care precizează anii, care sunt condițiile pentru amnisitie, perioada și excepțiile. În cazul de față excepțiile vor fi probabil infracțiunile de violență. Aseară am avut un discurs din care nu am înțeles nimic, pentru că partea cu amnistia trebuia dublată că s-a dat sau se va da în dimineața asta sau mâine.

MEDIAFAX: Își dorește cu adevărat Liviu Dragnea amnisitia?

Ion Cristoiu: Nu. În primul rând, aici e în deplin acord cu Sistemul. Amnistia înseamnă readucerea în politică a liderilor, a politicienilor PSD scoși de sistem din joc, prin binomul SRI-DNA. Năstase, Oprescu, Hrebenciuc, Dan Voiculescu, care revin pe cai mari pentru că amnistia înseamnă ca nu mai pot fi luați pentru niciun posibil dosar din ultimii 28 de ani. Acest lucru nu îi convine pentru că și cu ajutorul sistemului a făcut curățenie de personalități în PSD. Preferă să își negocieze și e mult mai simplu pentru el și sistem achitarea la Înalta Curte, deocamdată avem de a face cu o amânare a procesului, dar ea poate fi prefața la achitare, dar instist, vorbește de ordonanță pentru că e cerută și de dușmanii lui. Până și Robert Negoiță a spus ca e nevoie pentru că toți din PSD sunt sub amenințarea unui dosar și atunci îi amăgește pe baronii locali și pe colegi.

MEDIAFAX: Și atunci care e scenariul? Cum va fi amânată amnistia în următoarea perioadă?

Ion Cristoiu: Sunt atent la moțiunea de cenzură despre care toată lumea zice ca e din start o eroare și un fleac. Istoria m-a obișnuit să fiu atent la fleacuri pentru că niciodată nu știi ce poate ieși. Există și acest scenariu, și anume: să cadă Guvernul și să nu se formeze un nou guvern timp de 45 de zile. Experiența guvernelor interimare am mai avut-o, iar un guvern interimar are două mari avantaje- nu poate da ordonanță de urgență și Klaus Iohannis poate să meargă în vacanță sau să doarmă. Mai mult, situația aduce în prim-plan președintele în ceea ce privește preluarea președinției Consiliului UE, în partea cu sindrofiile, de început, care e mai interesantă pentru Iohannis, pentru că apoi oricum e de muncă. Când ai guvern interimar și este posibil, avem exemplul Cehiei care avea guvern interimar în aceeași situație, gloria este a președintelui. Domnul Orban nu propune niciun guvern sau premier.

Dacă s-ar fi anunțat că e premier l-ar fi deranjat pe Victor Ponta și nu i-ar fi dat posibilitatea de a vota pentru moțiune. Ambiguitatea asta îl ajută pe Iohannis, pentru că dacă era un guvern din urmbră, condus de Orban, președintele putea să îi cheme la negocieri. Așa îl știm pe președinte. Poate spune și după sărbători, nu o aberație ideea unui guvern interimar de 45 de zile.

Tot ce este se traduce printr- o bătălie pe viață și pe moarte, sistemul- și mă refer aici la instituțiile de forță- care își dau seama că o amnisitie ar face ca puterea lor să se termine. Toți politicienii din România, poate și patroni de presă, jurnaliști pot fi agățați cu o infracțiune comisă acum 2,4 ani. Toți politicienii au fost candidați, au fost obligați să facă scamatorii financiare și toți au un dosar la DNA care așteaptă doar coperta- care e denunțul. Stat la dospit, când Binomul, care e în continuare în funcțiune, dar mai abil ca înainte, când vede ca X vrea ceva mai important ca înainte, apare denunțul, se pune coperta, omul e chemat DNA, dacă e chemat la DNA înseamnă că e penal și atunci să plece.

Eu sunt un adept al ordonanței de urgență pe amnisitie pentru că atunci când ea se va da nu mai există nicio posibilitate ca vreun politician existent, inclusiv Iohannis, să fie șantajat peste un an sau doi. Și în aceste condiții ei sunt în stare de orice. Sunt în stare și de acest scenariu și atunci este de datoria noastră ca jurnaliști să fim mai vigilenți.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cristoiu un comunist reciclat
0
0
Ce bine era nu?Primeai din Austria tot,prin casa,d'ale gurii aveai tehnologie viata buna dar tot slugoi ca si acum.Cum era ?aveai sau nu aveai si daca aveai cine iti trimitea?cine te tot ajuta?atunci ca acum cu ce ai"ati" facut e bine se sta pe milioane!Tot peltic slugoi esti
0
0
omul este intr-o permanenta criza de identitate.va amintiti? incepe mereu cu eu comunist, eu pdlist , eu orice ..... pe bani.cine are timp sa-i asculte toate teoriile stupide?
0
0
Teorie cacacioasa a maestrului cristoiu,acest acoperit care nu mai stie nici el cine l-a acoperit.
1
0
o gaina a nascut pui vii. daaaa, a scris Cristoiu la gazeta. omul e dus cu pluta.
9
0
asta nul poti numi jurnalist ,numai aberati spune.
8
0
Acest "maestru"ne intoxica zilinic cu tot felul te teorii ale conspiratiei ...nici el numai crede in ce spune.Sufera de scenarita cronica,toate articolele lui sunt niste utopii vrea sa invaluie intr o aura misterioasa pe care numai el ca un adevarat maestru ne o poate dezavalui da nu azi ci in alte articole..de mult nu te mai citesc ...
10
0
o fumigena expirata si ardei umplut asta chiar s-a tampit in ultimul hal
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102