REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ţeparul Alexe loveşte din nou! A fost amendat de Primărie, pentru construcţii ilegale

Ţeparul Alexe loveşte din nou! A fost amendat de Primărie, pentru construcţii ilegale

Replica API 25 iulie 2016 | 00:00 4167

Continuă să facă victime

Continuă să facă victime

Afaceristul Alexe Stelian nu s-a cuminţit! Deşi a fost condamnat, ce-i drept, cu suspendare, pentru înşelăciune, constănţeanul nu a renunţat la matrapazlâcurile care l-au consacrat pe plan local! De data aceasta, individul nu operează singur, ci cu ajutorul unei firme de imobiliare, ce-i găseşte clienţii, le ia banii şi, mai apoi, îi duce cu vorba. O femeie din Constanţa, Marinela Mocanu, aşteaptă de doi ani să primească un apartament. A plătit suma de 20.000 euro, avans, şi a încheiat un ante-contract. Numai că Alexe Stelian o duce cu vorba. Constănţeanca a ajuns la capătul puterilor: nici banii nu-i restituie, nici casa mult promisă nu i-o dă!

Stelian Alexe este un cunoscut afacerist de la malul mării, el intrând pe piaţă în 2001, când şi-a deschis o firmă de construcţii. Din câte se pare, printre laturile de care se ocupa, şi care i-a adus nişte plângeri, este cea legată de construcţia de mansarde. Modul de operare este simplu: încheia ante-contracte cu clienţii interesaţi, însă nu mai finaliza tranzacţia de vânzare-cumpărare. Ulterior, a schimbat denumirea firmei, apoi a declarat-o falimentară, dar au apărut altele, respectiv Alexe Construct Armat, în 2009, Dovas Construct Armat, în 2010, Alexe Alexe SRL şi SC Euro Promp Serv SRL. Violeta Simota este unul dintre clienţii pe care i-a fraudat, în trecut. Aceasta i-a făcut plângere, atât lui Alexe, câr şi lui Gheorghe Mega, care i-au luat un avans de 26.000 de euro în schimbul unui apartament, dar locuinţa nu i-a mai fost dată. Cazul a ajuns şi pe masa procurilor, care l-au trimis în judecată pentru înşelăciune. La finele lui 2013, cei doi au fost condamnaţi cu suspendare, dar, cum decizia nu a fost definitivă, au atacat-o la Curtea de Apel. Pe 9 iulie, magistraţii au venit cu decizia definitivă. Aceştia l-au condamnat pe Stelian Alexe la un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare.

Altă victimă, alt mod de operare

Ei bine, Alexe Stelian nu s-a cuminţit. Ba, din contră. Continuă să întreprindă activităţile pentru care a şi fost condamnat. De data aceasta, nu lucrează singur, ci cu ajutorul firmei imobiliare Artclass, patronată de Danciuc George. În 2014, Marinela Mocanu a ajuns la acest individ, în vederea tranzacţionării unui apartament în Constanţa. Danciuc a trimis-o pe clientă la firma SC Alexe Alexe SRL, a lui Alexe Stelian, societate care se ocupă cu construcţia apartamentelor la mansardă. Acesta i-a promis un apartament în zona Unirii. Au încheiat un ante-contract, a plătit avans 20.000 euro şi... atât. Ulterior, Alexe Stelian i-a spus că nu-i mai poate da casa în această zonă, ci pe bulevardul B.P. Haşdeu, numărul 122. Zis şi făcut. S-a reziliat primul ante-contract, mai mult forţat, şi s-a încheiat un altul, pentru această zonă. Numai că, la momentul semnării actelor, nici măcar nu începuse construcţia imobilelor la această adresă.

„Am încheiat, în 3.12. 2014, un ante-contract pentru un apartament pe B.P.Hașdeu. Inițial, am încheiat contractul în altă parte, unde erau construite apartamentele, de aceea i-am dat și banii, 20.000 euro, pentru că altfel nu i-aș fi plătit. Apoi m-a sunat, precizând că trebuie să reziliem contractul, că a cumpărat altcineva două apartamente și a plătit toți banii etc. M-a trimis în altă zonă, cum am mai spus, pe B.P.Hașdeu Nu era nimic construit acolo “, a spus, pentru Replica, Marinela Mocanu. Ulterior, fără a deține autorizație de la Primăria Constanța și acordul Asociației de Proprietari, Alexe a demarat procedurile de construire a apartamentelor. Planurile, însă, i-au fost date peste cap din pricina vecinilor, care s-au revoltat de tupeul bărbatului.

Amendat de Primăria Constanța cu 10.000 de lei, pentru că a construit ilegal

Au făcut sesizare la administrația locală iar, în urma controlului, inspectorii din cadrul Primăriei Constanța au constatat că individul nu avea autorizația de construire. Reprezentanții primăriei au declarat, pentru Replica de Constanța, faptul că Alexe Stelian a fost amendat cu suma de 10.000 lei și i-a fost suspendată lucrarea. L-au somat să obțină toate documentele necesare construcției ori, dacă nu, să aducă blocul în stadiul inițial. N-a făcut nici una, nici alta, fapt pentru care s-a ales cu o acțiune în instanță. Între timp, Marinela Mocanu se chinuie să-și recupereze banii, fără succes. Fapt pentru care i-a făcut plângere la poliție. De precizat că Alexe Stelian și-a închis firma SC Alexe Alexe SRL și a deschis alta, SC Euro Promt Serv SRL, anul trecut. Din 2015 până în prezent, la Judecătoria Constanța au fost formulate zeci de plângeri pe numele lui Alexe Stelian ori pe numele firmleor sale. Unele au ca obiect „reziliere contract“, altele „obligația de a face“, „hotărâre care să țină loc de act autentic“ ori „sechestru asigurator“.

.

Oana PETCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum ne putem recupera banii?
2
0
O duce bine pe barosaneala nau cum sa-l bage
1
5
ce se mai aude de domnu ? tot in libertate????
7
0
Ai dat banii da , si cand ai facut contractul cu el ti ai pus numele de necunoscut ? Nu cred te a pus un invidios sa scrii pe replica ceva de rau pentru ca sunteti niste invidiosi !!! Stelian nici nu si mai bate capul cu voi , a intrat a dat 2 mesaje si va dat multa muie !!! S a pisat pe voi si pe mesajele voastre negative .
1
11
asa am patit si eu am dat banii si m dus cu vorba .de 9 ani astept banii si dobanda lor.incerca sa mituiaasca ag.politie pt a schimba incadrarea juridica la dosar-plangere.
19
0
si eu am cumparat de la el si nu am decat un contract, pana cand mai stam in situatia asta, chiar nimeni nu ia nici o atitudine?
18
0
ai pierdut si procesu asta afaceristule !
20
0
rog toate persoanele pagubite de acest individ sa ia atitudine sa numai stea sa astepte o minune
28
2
si eu sunt in aceeasi situatie si de 5 ani nu termina lucrarile dar nici banii nu mi i a returnat. pot sa zic ca e doar un jeg de om. care are impresia ca toata lumea pune botul la vrajeala si amanarea lui.
29
1
Nu inteleg de ce se scrie ca au fost returnati toti banii ,ptr ca eu sunt una din persoanele pagubite si in momentul cand am cerut explicatii sau solutionarea intr-un fel al acestei locuinte , domnul Alexe mi-a raspuns pe un ton agresiv ca voi primii acel apartament cand vor iesi autorizatiile.
29
7
Aici sunt :D
0
28
o sa mai intre asta in normalitate cu mansardele astea cand o fii mama fata mare .
32
2
Blestema tu blestema mai analfabet o dumnezeu e sus Stelian Alexe e credincios tu sa blestemi si aprinzi lumanari pana cand o sa ti iei o palma cand lumea o sa ti fie mai draga si apoi o sa vin si eu si o sa ti fut 2 palme si o sa te vad direct in morti si o sa ti aprinda rudele tale lumanari
3
35
normal ca blestem atata timp cat am incheiat cu el un antecontract pe o casa si casa aia nu mi apartine ! normal ca blestem ! o sa i aprind lumanari la morti pana imi vad banii
35
2
Cum adica sa nu ma pun in seama ba fututi proasta ma tii tu blestemi ma ? Sa te vada dumnezeu si sa te bata ma jegoasa dracu ! Tu ti gatu ma tii de proasta du te ba si discuts cu el proasta ma tii
2
31
Nu te mai baga in seama. Si DA o sa l blestem pana in ziua cand o sa mi primesc pana la ultimul leu de la el
32
2
Din cate vad esti proasta tare daca blestemi ca pe timpurile lu nea caisa in primul rand . In al doilea rand a dat banii inapoi la toata lumea si daca prin absurd nu tii a dat a zis sa l contactezi . Asa ca nu mai blestema tu in mortii tai de femeie proasta si violata n pizda
1
30
Blestemat sa fii si tu si familia ta pana ne dai banii inapoi
29
2
Daca ii ziceai in fata te asigur eu personal ca nu erai tu aici IN ANONIM smecheras ...si iti puneai un nume cand imi dadeai mie replici bai baiatule , invata sa fii barbat
0
32
pai asta face , stai linsitit ca i am zis si in fatza . nu e invidie am tot dreptul sa fac asa din moment ce i am dat niste bani si nu si a ornorat contractul.
28
1
Pentru cel care a zis pentru Luca in continuare vad ca invidia ta fata de el este din ce in ce mai mult . De ce nu te duci sa i zici chestia asta in fata , si aici in anonim zici ca a inselat lumea ?
0
24
pai la cata lume a inselat normal ca are , pe bani cinstiti ar fi murit de foame
22
1
Of doamne invidia e mare doamnee ... Eu cred ca voi muriti de invidie ca a putut sa faca ce a putut pana acum adica foarte multe .. nu este usor sa faci un restaurant mare si de lux si un salon de infrumusetare si sa mai ai si o masina de lux care valora aprox 100.000 de euro sau chiar mai mult .Eu nu l cunosc pe acest om doar am auzit de el dar multe lucruri sunt neadevarate si la voi invidia e mare , pacat ! Cainii latra ursu merge .
0
25
si el si nevastasa si masa si tasu bagati in cacat pana in gat au inselat atata lume
27
0
sa ne pisam pe el de bulangiu,afaceristu pulii care inseala lumea, mai nou asa se numesc excrocii afaceristi
27
0
Asta inca nu e la puscarie?
30
0
Un puscarias
27
2
se pare ca e liber si inca face victime
34
0
javra asta de alexe inca nu e la puscarie?
30
0
Un excroc !!!!
31
0
Ar trebui sa atasati si o poza cu hotul asta . Si verificarea potalului sa vedeti cate dosare are ! Un hot ordinar
28
0
Usor usor se infunda
28
0
Hotu asta si cu alti talhari au falimentat o banca. Au luat credite cu acte false. Acum si a facut salon de nunti pe aurel vlaicu sa mai jegmaneasca lumea. Huaaaa nenorocitule
36
0
Te vrem la puscarie nenorocitule
36
0
Un talhar si nimeni nui face nimic
34
0
La puscarie sa stea 100 de ani
39
0
Stai linistit ca o sa ti se infunde cu toate hotiile nenorocitule
34
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218