REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Țeparul cu apartamentele din Faleză Nord și-a mai băgat o firmă în faliment

Țeparul cu apartamentele din Faleză Nord și-a mai băgat o firmă în faliment

Replica API 26 ianuarie 2022 | 00:31 8110

Afacerile cunoscutului Cristian Bîrcă, cunoscut, în special, pe piața de investițiile imobiliare, intra una după alta în faliment. După ce și-a băgat firma Alcor Construct în faliment, iată că a cerut insolvența și pentru Alcor Investemnt. Cristian Bîrcă a intrat în atenția opiniei publice încă de pe vremea lui Radu Mazăre, atunci când s-a retras din proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri, demarat de Primăria Constanţa. Firma sa, Alcor Construct, a dat ţepe de zeci de miliarde, printre păgubiți aflându-se, de exemplu, și politicianul Bogdan Bola.

Cristian Bîrcă a intrat în atenția opiniei publice încă de pe vremea lui Radu Mazăre, atunci când s-a retras din proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri, demarat de Primăria Constanţa. Firma sa, Alcor Construct, a dat faliment şi a lăsat în urmă ţepe de zeci de miliarde, printre păgubiți aflându-se, de exemplu, și politicianul Bogdan Bola. Ulterior, Bîrcă s-a făcut, din nou, remarcat, după ce a demarat procedurile de construire a unui mastodont cu 18 etaje, aproape de plaja din Faleză Nord. Criza financiară l-a lovit, așa că a predat proiectul Solaris Tower, cu tot cu terenul de peste 2000 de mp, asociatului său, italianul Piccin Maurizio.

Piccin Maurizio

Iată că istoria se repetă, iar criza economică îi dă o nouă lovitură. Bîrcă și-a băgat o nouă firmă în faliment, după Alcor Construct și Relax Estival SA. Alcor Investemant, unde este asociat alături de soția sa, Oana Bîrcă, și-a pus lacătul pe ușă. Firma și-a cerut insolvența, la începutul acestui an, la Tribunalul Constanța.

Afacerile lui Cristian Bîrcă, în prăbușire

Cristian Bîrcă pare să nu-și fi revenit nici astăzi, având la activ mai multe firme pe care le-a băgat în faliment. Ultima societate pe care a falimentat-o este Relax Estival SA. Recent, Tribunalul a dispus intrarea în faliment în procedură simplificată a debitoarei Relax Estival SA și a desemnează, provizoriu, în calitate de lichidator judiciar pe Eurolevel Partners SPRL.

Cristian Bîrcă mai deține Alcor Merchant SRL, Core Energy, Alcor West SRL. Și a radiat firmele Alcor Construct SRL, Encore Serv SRL, Hitcons SRL, Alcor Development, Antrecon SA.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia care construiesc imobile ii obliga statul mai bine depuna o garantie echivalenta cu valoarea constructiei pina se vine ultimul apartament .Si asa sigur nu trag teape
2
1
ati pus doar poza lu piccin muc cel mic, de ce nu puneti si muianul lui barca ?
8
0
Un hot ordinar si jeg de om.
9
0
Nu stiu cine i individul,dar citind ca si a mai bagat o firma in faliment m am gandit ca nu poate fi decat Cristian Ghe Barhalescu. O alta jigodie de hot!
11
0
jigodie ordinara
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367