REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ţepele din marile şi micile magazine! Preţul unui produs dintr-un magazin din Constanţa este în funcţie... de noroc

Ţepele din marile şi micile magazine! Preţul unui produs dintr-un magazin din Constanţa este în funcţie... de noroc

Replica API 29 septembrie 2016 | 00:30 293

Atenţie, constănţeni!

Atenţie, constănţeni!

Zicala: „Norocul şi-l face omul cu mâna lui” prinde contur atunci când ţine de tine să alegi un produs mai ieftin. De fapt, acelaşi produs. Pentru a fi mai expliciţi, menţionăm că un hypermarket din Constanţa comercializează acelaşi produs la două preţuri: 5 lei şi 27,90 lei. „Am sesizat problema, mi-au spus că e codul greşit, mi-au dat banii înapoi. Însă, a doua zi problema încă exista”, a declarat, pentru „Replica”, un client al respectivului centru comercial.

Aşa-zisele strategii de markenting în ceea ce priveşte preţurile din marile centre comerciale sunt deja foarte bine cunoscute, mai ales înainte de black friday, când cifrele se măresc tocmai pentru a avea de unde să scadă când vine mare perioadă a reducerilor. De asemenea, dese sunt şi cazurile când un produs are un anume preţ la raft, iar la casa de marcat codul indică altceva. „E o greşeală” - este mai mereu replica angajaţilor, după care se urmează procedura specifică fiecărui centru comercial. Dacă e diferenţa mică, probabil că oamenii mai lasă de la ei în speranţa că nu mai pierd timpul.

Însă, când găseşti acelaşi produs la două preţuri diferite..., aici putem spune că este vorba de un real „noroc”. „Erau reduceri la articolele sportive. Am văzut nişte colanţi scurţi care erau 5 lei. I-am luat, am mers la casă, acolo… 27,90 lei. Am explicat situaţia, au verificat, au spus că e codul greşit, că nu l-au schimbat şi mi-au dat banii înapoi. A doua zi, aceeaşi promoţie. Am luat mai multe perechi şi le-am scanat. Unele erau 5 lei, altele, 27,90. La noroc. Acelaşi produs. Ce să mai înţeleg? Că doar le-am sesizat problema.

Probabil că aşa au vrut, poate se găsesc şi oameni care cumpără la preţul mai mare”, a spus o clientă a hypermarketului Auchan de pe bulevardul Aurel Vlaicu. Şi pozele vorbesc de la sine. Precizăm şi faptul că aşa-zisul black friday se apropie cu paşi repezi, el fiind planificat pentru 25 noiembrie 2016 (şi în weekendul ce urmează acestei Vineri), însă unele magazine vor alege să ofere reduceri în perioada 20 - 24 noiembrie, iar altele vor oferi diverse promoţii şi reduceri în intervalul 13-19 noiembrie, cu o săptămână mai devreme, cum s-a intamplat şi în anii anteriori, după cum au anunţat cei de la blackfridayromania.net.

Şi chiar dacă euforia tinde să cuprindă sufletul oricăui constănţean, este bine să ţineţi cont şi de posibilele escrocherii. Astfel, analizaţi bine preţurile în această perioadă şi urmăriţi-le până la acea dată. Foarte bine este să verificaţi cifrele pe site-urile de profil, precum compari.ro.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102