REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Terapie cu delfini la Constanţa! Iată de când

Terapie cu delfini la Constanţa! Iată de când

Replica API 3 martie 2017 | 00:00 2541

Terapia cu delfini este eficace pentru că este o formă de comunicare nonverbala, este o intarire naturala, este imediată si oferă motivaţie pentru exersarea tuturor abilităţilor. De asemenea, este deosebit de utilă datorită faptului că cea mai mare parte se datorează laturii sale nonverbale. Din luna septembrie la Delfinariu din Constanța se va putea face Delfinoterapie. ''Inițiem programul de delfinoterapie. Azi am semnat un protocol științific în urma căruia din septembrie vom putea începe programul de terapie asistată cu delfini.

Doi antrenori vor pleca sambata 04.03.2017, la un curs de formare în Austria'', a afirmat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Avantajele terapiei cu delfini: terapia este utilizată ca agent de întărire pentru învăţarea unor comportamente corecte, îi învață pe copii să-și comunice dorințele și necesitățile, poate crea un cadru securizat în care copilul învață nu numai să comunice, dar și diverse sarcini, îi învață pe copii să respecte reguli.

Terapia este eficientă pentru copiii cu autism

Innotul cu delfinii conferă pacienţilor o stare de bine şi linişte sufletească, creşte imunitatea organismului, stimulează atenţia şi autocontrolul crescând încrederea de sine. Stimulând interesul şi curiozitatea pentru mediul înconjurător, delfin-terapia îmbunătăţeşte radical relaţiile interpersonale ale pacienţilor. După terapia cu delfini, copilul cu probleme speciale va începe să înveţe mai repede, astfel că într-o luna sau două va reuşi să facă achiziţii psiho-motorii pentru care ar fi avut nevoie de un an de zile.

Delfinoterapia accelerează capacitatea de învăţare de până la 10 ori, efectul maxim observându-se la 6 luni - 1 an după sesiunea de delfinoterapie. După terapia cu delfini, un copil autist care apoi a beneficiat de alte terapii specifice timp de un an de zile, a scăpat complet de simptomatologia caracteristică autismului, astfel că la revenirea pentru delfinoterapie nu mai prezenţa nici un astfel de simptom.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O terapie alternativa este si sa-l asculti pe Balba delirand. Nu vindeca absolut nimic, doar te face sa alergi cum nu stiai ca o poti face.
5
0
Cauze posibile sunt ; alimentatia chimizata,poluarea,stresul, lipsa unui program liber de autoredresare psihica si fizica, lipsa de parcurii si activitati in aier liber..Patronii ce storc ultima picatura de vlaga din salariati, ii tin la servici de dimineata pina noaptea si ii platesc si prost,iar daca se inbolnavesc ii abandoneaza si se spala de orice obligatie...
4
0
Nu vi se pare ca s-a inmultit numarul copiilor cu autism si sindrom Down ?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369