REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Terasa “3 Ciuperci” din Mamaia, o construcţie ilegală TRANŞATĂ ÎN INSTANŢĂ. VIDEO – demolare!

Terasa “3 Ciuperci” din Mamaia, o construcţie ilegală TRANŞATĂ ÎN INSTANŢĂ. VIDEO – demolare!

Replica API 5 aprilie 2017 | 11:20 385

Nu mai este mult şi debutează sezonul estival. În staţiunea Mamaia se lucrează de zor, agenţii economici, dar nu numai, fiind direct interesaţi ca amenajarea teraselor să fie gata până cel târziu de Sărbătorile Pascale. Odată cu reabilitările din stațiuni, administraţia locală urmăreşte ca legea să fie respectată, cum a fost cazul localului Leeloo de pe malul lacului Siutghiol, terasă care a dispărut întrucât nu a mai fost autorizată! Unii dintre agenții economici care intenționau să vara aceasta au fost prinși pe picior greșit. Este vorba și despre o terasă din stațiunea Mamaia care a fost ridicată fără a deține autorizație de construire.

Agenții economici, în acțiune! Se ridică terase “ca ciupercile după ploaie” pe tot litoralul românesc. Culmea, unele dintre ele nu sunt autorizate și ironia face că o terasă din stațiunea Mamaia, potrivită cu zicala românească, a fost construită deși nu avea autorizație de construcție. Este vorba despre terasa „3 Ciuperci” din zona Cazinoului din staţiunea Mamaia. Întreaga construcție a fost rasă de pe faţa pământului, pentru că fusese construită ILEGAL! Acţiunea de demolare a început luni, 3 aprilie 2017.

În caz, persoana juridică ce deţinea terasa construită în mod ilegal a fost sancţionată contravenţional de către poliţiştii locali constănțeni pentru executarea de lucrări de construcţie pe domeniul public al municipiului fără deţinerea autorizaţiei de construire. Ulterior, sancţiunea contravențională a constituit obiectul unui dosar civil aflat pe rolul instanţelor judecătoreşti, instanța dispunând desfiinţarea lucrărilor, hotărâre rămasă definitivă prin neapelare. Ca urmare, autoritatea publică locală a emis dispoziţia pentru desfiinţarea lucrărilor ilegal executate, aceasta fiind pusă în aplicare de oamenii legii. În acest sens, s-a demarat procedura de demolare a platformei constituită din pavele , a structurii din lemn cu destinația de bar, a unui cuptor cărămida cu suprafață de aproximativ 3 mp.

Conform legii nr 50/1991privind autorizarea executării lucrărilor de construcții art .26 alin 1 lit a. se aplică o contravenție ce constă într-o amendă între 1.000-100.000 lei. Pentru a evita pe viitor astfel de demolări în municipiul Constanța autoritățile locale atrag atenția persoanelor fizice sau juridice asupra obligativității solicitării și obținerii autorizațiilor prevăzute de lege.

Când vor fi gata terasele din stațiunea Mamaia?

Patronii de terase din stațiunea Mamaia au început în forță reabilitarea! De câteva zile aceștia și-au pus oamenii să reconstruiască terasele care vara sunt pline de turiștii ce aleg să își petreacă vacanța pe litoralul românesc. În acest sens pregătirile sunt în toi, iar administratorii teraselor din stațiune spun că până de sărbătorile pascale vor să finalizeze lucrările de reconstrucție și ulterior să își înceapă activitatea comercială. “Preconizez că în aproximativ două săptămâni finalizăm construcția terasei. Așadar, vom fi pregătiți pentru turiștii care doresc să vină pe litoralul românesc de sărbătorile pascale.”, a precizat pentru Replica de Constanța administratorul unei terase din zona Cazino, Mamaia.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369