REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Terasa 4 Friends de pe Mamaia, prinsă că fura apă: a blocat apometrele

Terasa 4 Friends de pe Mamaia, prinsă că fura apă: a blocat apometrele

Replica API 11 mai 2013 | 00:00 350

Controale RAJA

Controale RAJA

În fiecare zi echipele RAJA Constanţa descoperă noi agenţi economici care fură apă. Un astfel de exemplu este şi terasa 4Friends, situată pe bulevardul Mamaia, vizavi de Universitatea Ovidius. Aceasta a fost prinsă că nu mai înregistra apă încă de la începutul lunii mai, iar în urma unui control s-a depistat că se umblase la apometre. Administratorul se va alege cu plângere penală dar a fost şi debranşat.

Încă de anul trecut, agenţilor economici din Constanţa le-au fost montaţi contori electronici care puteau fi citiţi online. Cu toate aceastea, la un anumit interval de timp, angajaţii RAJA efectuau şi o serie de verificări în teren. Aşa se face că, la începutul lunii mai, softul RAJA indica o alertă la terasa 4Friends, acolo unde nu se mai înregistra consum de apă. Astfel, angajaţii RAJA au demarat vineri un control şi au sesizat că ceasul apometrului era blocat intenţionat, fiind folosite în acest scop obiecte contondente. Fiind vorba de furt de apă, societatea Almada Invest, deţinătoarea terasei, va fi debranşată de la sistemul public, iar administratorul se va alege cu o plângere penală. Totodată, administratorul firmei va trebui să plătească diferenţa de apă şi preţul apometrelor avariate. Însă, cu toate că terasa a fost debranşată de la apă, administratorul a găsit soluţia "magică" pentru a-şi salva afacerea. A cărat câteva butoaie de apă de la apropiaţi, cu o dubă, punându-şi oamenii la treabă. "În cursul acestei zilei (vineri - n.r.), în urma unei verificări efectuate de reprezentanţii noştri, verificare ce a avut la bază o alertă dată de softul integrat de la nivelul contorilor electronici cu citire la distanţă. S-a constatat că aupra aparatului de măsură de la această terasă, 4 Friends, s-a intervenit neautorizat, în sensul că mecanismul de înregistrare a fost blocat. Pentru că reprezentanţii acestei societăţi se fac vinovaţi practic de furt de apă, pe numele lor se vor face plângeri penale pentru furt de apă. Societăţii i se va întocmi o notă de constatare pentru un consum în sistem pauşal retroactiv pe 24 de luni. În plus, această terasă va fi debranşată de la sistemul de alimentare cu apă", a declarat, pentru "Replica", Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al RAJA. Nota de constatare pe 24 de luni s-a ridicat la aproxmativ 9.000 de metri cubi de apă, suma datorată fiind de 80.000 de lei. Menţionăm că spaţiul propriu-zis aparţine altei persoane, patronul terasei 4 Friends luându-l cu chirie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218