REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Terasa Leeloo de pe malul Lacului Tăbăcărie, DEMOLATĂ de Făgădău. UPDATE

Terasa Leeloo de pe malul Lacului Tăbăcărie, DEMOLATĂ de Făgădău. UPDATE

Replica API 7 martie 2017 | 21:29 1054

UPDATE

Potrivit surselor oficiale, unitatea de alimentație publică din parcul Tăbăcărie al Municipiului Constanța a fost sancționată de către polițiștii locali pentru executarea de lucrări de construcție, fără autorizațiile legale. Întrucât operatorul economic nu s-a conformat măsurilor din procele verbale de constatare a contravențiilor, autoritatea publică locală a emis 2 dispoziții de demolare a lucrărilor construite pe domeniul public din parcul Tăbăcărie, iar ca urmare agentul economic a eliberat locația, demolând construcția. Ultima dispoziție a fost transmisă în luna februarie.

Terasa a fost demolată de către agentul economic pentru a respecta dispozițiile date de administrația locală. Mai mult, acesta a punctat că motivul dispozițiilor au fost că terasa de pe malul lacului Tăbăcărie se afla la o distanță față de spațiul închiriat de 68 de metri de la RAEDPP. Acesta a făcut comerț de preîntâmpinare pe un teren închiriat de la Primăria Constanța și pe un ponton contractat de la Apele Române.

„S-a schimbat legislația la 1 mai 2016, și după cum știți, legislația nu mai permite ca terasele să fie la o distanță mai mare de spațiul și punctul de lucru. Până să se dea reglementarea asta, puteai să ai o terasa la 10, 20 sau 30 de metri de locație. În cazul nostru, după cum aveam locația la RAEDPP, nu ne mai încadram în spațiul respectiv. Ni s-a adus informarea, am strâns și totul este ok. Noi avem în continuare un contract cu Apele Române, unde avem pontonul. Nu este nimic ilegal. Am închiriat corect și legal suprafața de 160 mp. Eu am decis să am locația lângă ponton, să am comerț de preîntâmpinare. Am închiriat spațiul de la Primărie. Singurul lucru care se poate zice este că am avut geamurile acelea armonice, în loc să pun folie de plastic și în loc să pun o copertină, am pus un panou sandwich”, a punctat conducerea societății pe care funcționa terasa demolată.

Leeloo funcţionează pe societatea 4 BTL Advertising SRL. Acţionari în firmă sunt Daniel Tufan, Mihaela Munteanu şi Zoia Lupu, iar administrator este Daniel Tufan.

Cafeneaua Leeloo de pe marginea lacului a fost demolată luni, 6 martie, orice tentativă a reporterilor de a afla care este motivul, fiind… “la mâna lui Făgădău”. Cel puţin aşa au comentat reprezentanţii cafenelei – că Făgădău “ştie”. Sunt şi persoane care susţin că actualul primar a vrut astfel să se pună la adăpost de eventuale probleme cauzate de o cafenea “autorizată” în mandatul lui Radu Mazăre, cu “dedicaţie” pentru unul dintre foştii body-guarzi ai fostului edil.

Pe de altă parte, sunt persoane care susţin că patronul localului nu are nici o legătură cu fostul body-guard al lui Mazăre, în timp ce surse din cadrul Primăriei Constanţa au precizat că unitatea a fost sancţionată de Poliţia Locală în baza Legii 50/1991 (privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii), iar ulterior, întrucât patronii nu s-au conformat, a fost emisă o dispoziţie semnată de către primarul Decebal Făgădău, privind desfiinţarea cafenelei. „Aceasta era construită pe un teren aparţinând municipalităţii, acolo e şi un ponton, şi nu îndeplinea condiţiile legale de funcţionare”, au spus surse din cadrul primăriei.

A.C., C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ai sa vezi in Europa TIGANIE mai mare ca in Balcani. O adunatura de mizerabili fac legea, niste incompetenti semidocti o aplica, iar fraierii de oameni stau si platesc impozite, taxe. Te duci intr-un spital, esti tratat de catre acrituri ca ultimul jeg. Peste tot spagi, manevre, mancatorie. Nu ma mai retine absolut nimic, am sa plec in lume sa traiesc undeva unde sunt tratat ca un om, unde exista lege si unde badaranii nu fac ce vor ei. Asta era una din terasele neautorizate, au daramat-o. Insa cate sunt autorizate in aceasta tara, oare cate ar trebui daramate - incepand cu bisericile??
1
0
Leeloo avea ca patron pe unu din baietii lui Mazare! L am vazut de mai multe ori ca, colecta banii seara! Si angajatii spuneau ca el e sefu. Ia la entourage e patronu mana in mana cu "politia" deaia nu ii da amenzi! Ca si la kuydo, patronu se lauda cu masa si tasu care lucreaza la ANAF! Si nimeni nare ce sai faca! Asta e statul roman. O GLUMA
0
0
Dl Unu aveti perfecta dreptate. Se fac 1000 de speculatii si cea mai credibila se pare ca e cea cum ca politia a daramat-o. Adevarul este ca dl Fagadau a primit o alta oferta mai buna pt acel spatiu si nu a mai vrut sa innoiasca o autorizatie data intradevar pe timpul lui Mazare... de ce la Entourage se si fumeaza si politia nu vede nimic? S-a dorit si daramarea concurentei. Ia sa vedeti ce o sa se ridice acolo in locul cafenelei.
1
0
In kilu' meu, daca e sa o luam asa, cate biserici au aviz la incendiu? Acolo se strang uneori sute de babete care risca sa intinda copita de la o lumanare... A da, nu e problema, ma scuzati!
0
0
Pacat ca s-a demolat, cafeneaua era curata si draguta. Acum a ramas un spatiu gol care nu produce salarii si impozite. Am o lista lunga cu locatii care ingreuneaza spatiul pietonal si rutier, acestea au autorizatie.
6
2
las ca incet incet hansterii de la City Mall ne iau tot parcul cu autorizatie cu tot, aia au prea multi $$$$ sa nu fie autorizati cum trebuie, aveti parc in mall acum
4
2
Cocina asta de ziar iar sterge comenturile? Pai cand spui de Spit si ciordelile de acolo imediat sterge ca doar imparte cu presa banii. Sa plece Uzun si cu duhovnicul ei spagar departe cat mai departe si sa ne lase. Bv primarului ca a inceput sa darame ce e ilegal. Nu e bine nici cand se face! Tot timpul exista un comentaror sportiv la acest ziar care le stie pe toate.
12
0
Eugen Munteanu? El este bodyguard-ul lui Mazare despre care vorbiti? Obisnuia sa puna pe Internet multe poze si comentarii de bine despre terasa respectiva, deci probabil ca aveti dreptate: este a lui. Sunt necesare si terasele in parc. Facute cu cap. Nu stiu cum este aceasta facuta, dar o retin din poze ca fiind frumoasa. Si pozitionata astfel incat sa nu afecteze circulatia pietonala sau a masinilor care merg catre biserica de lemn. Iar Eugen Munteanu pare a fi om la locul lui si modest in atititudine, nu fitos. Nu-l cunosc decat din vedere, nu am motive sa-l apar, dar asa pare.
10
8
Se acorda tot felul de avize pt constructii in buricul targului, ca nu mai poti respira. In afara orasului nu vor sa construiasca Dar parcari pe cand ????? Sau impachetam masina si o ducem in apartament???
16
1
DAR COCINA EVAZIONISTA DE LANAGA SALA SPORTURILOR? A DAT SPAGA MAI MARE? SAU E MACHIDON TOVARAS DE CIORDELI?
24
0
LA MAI MARE!!! Felicitari pentru actiune d-le Fagadau!
17
4
laudabila actiunea! dar ar trebui multiplicata. sunt foarte multe constructii ilegale pe domeniul public
22
0
Daca constructia era ilegala, foarte bine a facut Primaria cand a demolat pravalia. Sunt multe golaneli din astea in oras, terase si baruri extinse nepermis si unde se fac de toate: curvaraseala si prafuri..... La munca putorilor, nu mai frecati menta toata ziua...
20
0
DACA ACOLO SE RIDICA O TROITA SAU O BISERICUTA , PRIMARIA II AJUTA ACUMA SA ISI OBTINA AUTORIZATII SI II DONA GRATUIT TERENUL , ETC. Astept demolarea bisericii de la Boema.
13
11
Karma coaee! asa zisul patron un bulangiu cordit care a dat numai tepe.
17
0
Cate e Strutu in floare ,nici in pula nu ne doare ....
7
1
Nimic nu e intamplator, Fagadau nu stie cum sa dea directori afara ca sa puna echipa lui de hoti schizofrenici si pune pe unu si pe altu sa caute nod in papura, sa faca circ in presa. ba urla de politia locala , ba de spit ... Multumim domnu primar ca am avut inimioare la semafoare ca in rest toate sunt rezolvate. ..
13
6
Tot felul de soproane incropite peste tot. Mie imi place mult si adunatura aia de lemne crescuta ca o adunatura de bube pe langa Sala Sporturilor. Si tot felul de altele. Tiganie, tiganie...
28
0
Nici Biserica Sfantul Haralambie da petromv nu indeplineste conditiile legale de functionare.
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218