REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Terenul lăutarului Bădăruță Zinel, din Hârșova, scos la licitație

Terenul lăutarului Bădăruță Zinel, din Hârșova, scos la licitație

A.L. 10 decembrie 2022 | 00:00 2072

Cunoscutul lăutar din Hârșova, Zănel Bădăruță, implicat în urmă cu câțiva ani într-un mega scandal, a dat din nou de probleme. Terenul pe care-l deține în localitate a fost scos la licitație, în contul unor datorii.

Elena Bădăruță

Un teren de 170 de metri pătrați, situat în Hârșova, Str. Canaralei nr.5, ce a aparținut lăutarului Bădăruță Zinel, este scos la licitație. Pe teren este amplasată și o construcție care nu face obiectul evaluării, cu regim de înălțime P+1E, evaluatorul neprecizând însă dacă terenul evaluat este liber sau este ocupat total sau parțial de construcția locuită.

Terenul este proprietatea debitorilor Bădăruță Zinel și Bădăruță Elena, ambii cu domiciliul în Hârșova, care datorează Băncii Transilvania., suma de 62.320,99 lei, reprezentând debitul, la care se adaugă suma de 6.468,86 lei, reprezentând cheltuielile de executare, inclusive TVA. Prețul de evaluare al imobilului este de 15.700 Ron. Executarea silită a debitorilor a fost pronunțată de Judecătoria Hârșova în 2020.

Zinel Bădăruță, un personaj notoriu

Zinel Bădăruţă, un lăutar din Hârşova, a fost condamnat, în 2018, în primă instanţă la o pedeapsă de 7 ani şi 8 luni de închisoare pentru tentativă de omor, dosarul fiind întocmit în 2015, după un scandal de proporţii izbucnit la Hârşova. Conform oamenilor legii, răfuiala a avut loc între mai multe persoane, unele rude între ele. O persoană a ajuns la spital, iar părţile vătămate susţin că au fost atacaţi de mai multe persoane în curte, înarmate cu bâte şi săbii, care au început să le agreseze. După ce au fost audiate părţile vătămate, martorii şi agresorii, procurorii au dispus reţinerea a şase persoane, respectiv George Georgescu, Ionuţ Emanuel Bădăruţă, Marian Georgescu, Alexandru Auraş Munteanu, Mihai Munteanu şi Zinel Bădăruţă. Ulterior, procesul şi-a continuat “mersul”, ajungându-se la condamnări, însă inculpaţii sunținând însă că sunt nevinovaţi și acuzând că procurorul de caz i-a transformat din victime în agresori!

Conflictul între două familii de romi de la Hârşova a degenerat, peste familia Bădăruţă năvălind în urmă cu câţiva ani familia Mercan. A ieşit un scandal monstru în urma căruia a fost întocmit un dosar penal (1143/P/2015), Victor Mercan, Marian Mercan, Ion Gelu Mercan şi alţii fiind trimişi în judecată pentru violare de domiciliu. Pe data de 15 mai 2018, Judecătoria Hârşova a amânat cauza pentru ca inculpaţii să-şi angajeze avocat, următorul termen fiind stabilit pentru data de 26 iunie 2018.

Elena Bădăruță

Însă, aceeaşi familie Bădăruţă (victimă în dosarul mai sus menţionat), a decis, spun oamenii legii, să nu treacă cu vederea gestul familiei Mercan. Prin urmare, a existat un episod doi al conflictului, cel în care familia Bădăruţă a decis să se răzbune, intrând, la rândul său, peste „rivalii” Mercan, cu săbii şi topoare. Urmare a acestui episod doi al conflictului Bădăruţă-Mercan, a rezultat dosarul 440/36/2017 aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Termen în acest dosar: 19 iunie 2018.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e ceva de harsova si viorel ionescu dezactivati comentariile.clar ca sunteti corputi ca nu lasati libera exprimare ci doar ce va e voua pe plac.si cu e aia KARMA nu minte si vi se vor intampla lucri dubioase in viata asta.ce rahat e asa de greu sa fi corect in ziua de azi.ca si guvernu ne ati vantu cu totul si presa libera nu mai exista de mult
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218