REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

TERENURILE acordate de FĂGĂDĂU în campania electorală AJUNG în instanță

TERENURILE acordate de FĂGĂDĂU în campania electorală AJUNG în instanță

Replica API 15 octombrie 2020 | 23:39 5309

Cu doar o săptămână înainte de a-şi încheia mandatul, Decebal Făgădău a scos de la naftalină 12 terenuri, în zone bune din Constanţa, pentru cetățenii de onoare ai municipiului. Vorbim despre personalităţi precum Horia Tecău, tenismen, Andrei Pavel, tenismen, sau foştii rectori de la Universitatea Ovidius, Adrian Bavaru şi Victor Ciupină. A iniţiat mai multe proiecte de hotărâri ce vizează acordarea, cu titlu gratuit, a unor terenuri. Numai că, o parte dintre acestea sunt situate pe faleza mării. Bogdan Bola, șeful ABADL Constanța, a sesizat prefectul județului Constanța cu privire la legalitatea hotărârilor, precizând că Primăria Constanța nu avea voie să acorde terenuri situate pe str. Prelungirea Bucovinei și Salonic.

Cine va rămâne fără terenuri!

Vizați sunt fosta şefă de la Direcţia de Cultură, Elena Frîncu, care a primit un teren pe Prelungirea Bucovinei, în Faleză Nord, în suprafaţă de 500 mp, fostul atlet Ilie Floroiu, care este şi consilierul lui Făgădău în materie de sport, care a primit teren pe strada Salonic, dar și foştii rectori ai Universităţii Ovidius, Adrian Bavaru, şi Victor Ciupină, ce s-au ales cu terenuri de aproximativ 500 de mp pe Prelungirea Bucovinei.

”Noi avem obligația să atacăm în instanță hotărârea. Am sesizat și prefectul. Terenurile propuse pentru a fi date prin proiectul de hotărâre sunt situate pe faleza litoralului românesc, care este un bun public de interes național aflat în proprietatea Statului Român! Că au fost intabultate de primărie, e partea a doua”, a declarat Bogdan Bola, șeful ABADL, pentru Replica. Fostul primar al Constanței a considerat că este bine să împroprietărească niște constănțeni de excepție cu terenuri care sunt cu reale probleme. Și nu, nu poate invoca faptul că nu știa... Terenurile în cauză sunt situate în imediata apropriere a terenurilor din dosarul Retrocedărilor, în care instanța de judecată a dispus desființarea dispozițiilor emise de Radu MAZĂRE, fost primar al Municipiul Constanța și întoarcerea bunurilor în proprietatea Statului Român.

Hotărârile de Consiliu Local, ILEGALE?!

Prin urmare, hotărârile mai sus menționate din ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Constanța din data de 21.09.2020 și toate actele juridice încheiate cu încălcarea inalienabilității dreptului de proprietate publică sunt lovite de nulitate absolută, nulitate care afectează prin urmare toate actele încheiate de Municipiul Constanța prin care acesta a introdus in patrimoniul propriu bunuri aflate, prin lege, în domeniul public de interes național.

Urmează ca PREFECTUL George Niculescu să analizeze de îndată proiectele de hotărâre din ultima ședință de Consiliu Local și să demareze toate procedurile legale ce se impun. Consiliile locale riverane Mării Negre NU POT administra/deține în proprietate domeniul public al statului de interes național!

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ies atatia cetateni de onoare ? Cu ce au propulsat acestia orasu Constanta spre inainte ? O magarie de nedescris ....
5
1
daca erau cu adevarat terenuri bune, nu le dadea el asa... ajungeau unde trebuie. sunt bomboane otravite, marca fagadau. atat poate el
6
0
Fagadau stia situatia terenenurilor, dar ia dat inainte pt a aduna voturi. Ei, uite ca nu ia iesit. Constanteanul nu a cazut in capcana boului.
11
1
Te doare cacatul...
4
0
Hai ca-i hazliu ! Acestia n-aveau de unde sa stie .....Din Lege si Constitutie tovarasi Rectori ! Daca primesti nedatorat o suma in cont NU esti obligat s-o returnezi ptr.ca NU aveai de unde sa sti ca Legea te obliga sa-i returnezi.
8
0
fagadau a dat doar unora dintre Cetatenii de Onoare, unii dintre ei stimabili, dar nu a dat tuturor si ma intreb pe ce criterii. Cred ca prefectul ar trebui sa se aplece si asupra acestei probleme.
12
1
Directia de Sport nu de Cultura.
5
0
Si porcul de Stroe Felix e cetateanu pulii, iar acum vrea in parlament pt imunitate. La puscarie nesatulele, jigodie comunista si securist nenorocit
20
1
trebuie confiscate si dosare daca sunt date ilegal
14
1
Hai DOAMNE AJUTA !!! Directia de cultura Elena Francu ????? Fagadau stia ce o sa se intample. Le-a scos ochii la fraieri...
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369