REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

TERIBILIŞTII Constanţei revin! „Sporturi extreme” pe un bloc din zona gării

TERIBILIŞTII Constanţei revin! „Sporturi extreme” pe un bloc din zona gării

Replica API 7 septembrie 2015 | 23:07 265

Selfie-urile, boala secolului!

Selfie-urile, boala secolului!

Adolescenţii urbei de la malul mării revin! Fac ei ce fac şi tot în teribilism o dau. Fără a se gândi că gesturile lor pot fi fatale şi pot îndolia familii, tinerii aleg să acţioneze sub impulsul momentului. În seara de miercuri, 2 septembrie, în zona Gării din Constanţa era zarvă mare. Şi nu ne referim la taximetrişti, ţigări şi tot felul de ciorapi la ofertă, ci la o agitaţie ce se putea observa pe acoperişul unui bloc. Mai exact, trei flăcăi se pozau de zor în timp ce ţopăiau pe clădire, în ideea unei postări pe Facebook care să strângă multe like-uri, cel mai probabil. Că se voia a fi un parkour sau un alt sport cu iz extrem, numai ei ştiu, dar este cert că Leonardo da Vinci nu era prin zonă pentru a-şi testa maşinăria de zbor şi nici Traian Vuia.

Săriturile de pe diguri nu mai sunt aşa la mare căutare întrucât interesante sunt la începutul sezonului, apoi cheful mai dispare. La şcoală nu au loc bătăi că, deh, încă e vacanţă. A mai rămas maimuţăreala din cluburi/terase/baruri/staţiuni, lălăiala pe manele, elemente nelipsite din programul unui tânăr ce-şi respectă statutul de: „Asta înseamnă să fii mafiot”. Apoi sunt pozele din baldachin cu o băuturică lângă, la volanul unei maşini de fiţe, de gâtul unei domnişoare şi câte şi mai câte.

Numai că, printre aceste îndeletniciri specifice vârstei, unii aleg să iasă în evidenţă şi mai şi. Şi cum poţi deveni vedetă pe Facebook dacă nu prin poze cool care să se asorteze cu lozinca legată de mafioţi şi alte cele? Şi cazuri au tot fost în Constanţa. Spre exemplu, în aprilie anul curent, viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, rămăsese stupefiat când a văzut cum este călărită arta din al nostru oraş.

Este vorba despre o tânără care a dorit să-şi facă un „selfie” mai aparte. Pentru a îndeplini acest plan, fătuca a... escaladat o statuie, fiind pe punctul de a distruge obiectul de artă. Monumentul care a trebuit să suporte aşa ceva este unul reprezentativ al Constanţei, respectiv statuia reginei Carmen Sylva, aflată pe faleza Cazinoului. „Să ne cunoaștem valorile!”, a scris, la acea dată, Făgădău pe Facebook.

Dar, din păcate, au existat şi întâmplări care au avut urmări grave. În 2013, o fată de 13 ani s-a electrocutat la malul mării în timp ce ţopăia prin vagoanele unui tren. Aceasta a supravieţuit, dar a trecut prin clipe cumplite. Şi exemplele pot continua: tineri care au rămas paralizaţi pe viaţă după săriturile de pe diguri şi stabilopozi sau electrocutaţi în timp ce-şi făceau selfie pe vagoane.

Selfie-urile, boala secolului! Tinere lovite de maşină în timp ce pozau cu buzele ţuguiate

Şi, dacă e să ne luăm după isteria creată de aşa-zisele selfie-uri, am putea spune că deja vorbim despre o boală cu simptomatologie serioasă. Selfie-uri pe patul de spital, în urgenţa Spitaului Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu branula în braţ, cu sângele şiroind, cu piciorul rupt, selfie la poliţie, selfie la cimitir etc.

Da, toate acestea pot fi întâlnite pe Facebook, fix la locaţia unde indivizii îşi dau check-in. La această secţiune a apărut şi o postare a unor dudui care precizau că sunt în cadrul unităţii spitaliceşti din Constanţa întrucât au fost lovite de un taximetru în timp ce-şi făceau un selfie (ce altceva?!) pe faleza din Mamaia. Au intrat în operaţie, au primit îngrijiri medicale, tot timpul ţinând lumea la curent cu evoluţia lor.

Aşadar, ajungem şi în data de 2 septembrie, când trei flăcăi săreau de mama focului pe acoperişul blocului de la intersecţia străzilor Theodor Burada cu Gării. Mai întâi s-au fotografiat, au alergat, au făcut giumbuşlucuri şi apoi şi-au luat tălpăşiţa. Şi toate acestea sub privirile trecătorilor care au stat cu sufletul la gură, temându-se de apariţia vreunei tragedii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614