REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Termenul a expirat! Constănțenii, PLÂNGERE PENALĂ împotriva membrilor Guvernului

Termenul a expirat! Constănțenii, PLÂNGERE PENALĂ împotriva membrilor Guvernului

Replica API 17 ianuarie 2020 | 00:00 259

Problema transportului elevilor

Problema transportului elevilor

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) va depune marți, 21 ianuarie o cerere de începere a urmăririi penale pe numele membrilor Guvernului, responsabili de problema transportului elevilor, la Administrația Prezidențială și la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ca urmare a expirării termenului de 15 ianuarie acordat pentru ca aceștia să se asigure că fiecare elev din România are posibilitatea de a ajunge la școală.

Până la acest moment, guvernanții nu au transmis niciun răspuns cu privire la solicitările AEC, acestea fiind total ignorate. Din lipsa de acțiune nu putem înțelege decât o dovadă de dezinteres față de elevii care merg kilometri întregi pe jos până la școală, unii dintre ei prin zone ce îi pun în pericol, precum păduri, așa cum a fost cazul din Buzău, față de elevii care sunt nevoiți să folosească cursele „la ocazie” și față de elevii ai căror familii fac sacrificii foarte mari pentru a le asigura transportul până la școală. „În acest sens, ne dorim să anunțăm că reprezentanții elevilor pun piciorul în prag și vor trece la măsuri drastice, începând cu cererea urmăririi penale a membrilor Guvernului. Ne dorim ca în perioada ce urmează să anunțăm organizarea unor proteste, atât în Constanța, cât și în capitală” transmite președintele AEC, Andrei Mihai Tănase.

Reamintim faptul că în data de 8 ianuarie, reprezentanții AEC au transmis către membrii Guvernului pachete cu revendicările pe care le au față de guvernanți în privința problemei transportului, povești ale unor copii care nu pot ajunge la școală sau se confruntă cu probleme din cauza lipsei banilor de transport, precum și autobuze de jucărie, ca însemn pentru lipsa de interes a miniștrilor față de situația elevilor. Această acțiune a reprezentat începutul campaniei #VremTransport. Alături de pachete a fost lansat și un ultimatum pentru guvernanți: dacă problema transportului elevilor nu va fi rezolvată până la data de 15 ianuarie, AEC va cere urmărirea penală a persoanelor responsabile. Seria de revendicări a fost următoarea: respingerea în Parlament a Ordonanței „abandonului școlar” nr. 51/2019, care a eliminat transportul județean din sfera serviciilor publice și, astfel, a dus la imposibilitatea acordării reducerilor pentru elevi și alte categorii dezavantajate, precum și abandonarea traseelor neprofitabile, lăsând mii de comunități fără transport, abrogarea HG nr. 309/1996 și modificarea art. 105 din Legea educației pentru a elimina contradicțiile legislative în ceea ce privește acordarea reducerilor pentru elevi, abrogarea HG nr. 863/2016, pentru a debloca decontarea integrală a navetei elevilor în România.

Diana BERECHET

Citește și:

AEC a trimis colete către Premierul Ludovic Orban, Ministrul Educației și Ministrul Dezvoltării pentru a rezolva problema transporturilor pentru elevi

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aceasta asociatie nu a facut nimic constructiv...scandal, presiuni si imagine in presa...
1
0
Daca citesti mai atent, vei cedea ca - in fapt - pulifricii astia sunt cei penali. Ei cer, nici mai mult nici mai putin - decat respingerea Ordonantei 51 pe 2019, iar daca acest lucru nu se intampla, ei vor face plangere la Parchet. Doar ca, in conformitate cu Constitutia, votul nu poate fi impus, constrans, fortat etc, el fiind o treaba intima a celui care il exercita. Cand faci amenintari pentru vot, ei bine, incadrarea juritica - si de data asta PENALA - este santaj. Le doresc succes in instanta aparatorilor mucosilor astora, dar va fi greu. Ce e sus intra la auto-denunt.
3
0
Bravo copii! Sa empatizam cu cei ce se chinuie sa faca scoala si nu au parinti cu autoturism sa-i duca la poarta scolii. Schimbati lucrurile si puneti guvernul la treaba!
2
0
trag pe nas? Nu inteleg cum functioneaza un stat? "Au cerut ei sa se modifice in Parlament ca daca nu se modifica fac ei plangere... penala". 1: desi suna important, nu exista plangere... penala. Caracterul penal sau contraventional nu il da titlul plangerii ci articolul de lege la care se incadreaza fapta reclamata. 2: Parlamentul nu functioneaza asa. Imbecili puberi plini de ifose dar nuli. Generatia lui "vrea" si "mi se cuvine".
8
1
@7,47, nesimtit esti tu. Si tampit. Oportunist prost esti tu si cu neamul tau. Se vede ca esti facut din laba trista si nu ai copii. Daca nu erai impotent si bilibizdrocii tai se duceau la scoala, asta daca nu esti boschet, aveau nevoie de transport. Dar tu, care ai doispe facultati facute la facultati de la coada vacii, trebuie sa iti dai cu parerea si sa consideri tupeu, aceasta cerinta. Prostule.
0
10
Eu garantez ca cel putin pentru un elev pentru care va chinuiti voi ca merge pe jos, fumeaza si bea cafele sau chiuleste. Nu va mai chinuiti atat doar ca sa va justificati voi .pe copilul meu nu-l reprezentati pt ca nu v-a dau voie si nu am semnat nimic ca sa va cer eu asta. Asa ca mai usor cu Asociatia Elevilor ca sa nu ne ridicam noi parintii
8
3
cind era proasta de dancila la guvernare n-ati facut nici o plingere.aveti parinti pesedei ?
11
6
Nesimtitilor si lasati plangerile penale! Tupeul asta bolnav este daunator, aici nu discutam despre drepturi ci, despre oportunism, prostie si rautate!
8
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367