REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Termenul de 31 martie pentru finalizarea proiectului Legii salarizării bugetarilor este prea strâns

Termenul de 31 martie pentru finalizarea proiectului Legii salarizării bugetarilor este prea strâns

Replica API 20 martie 2017 | 00:00 193

Hossu:

Hossu:

Bogdan Hossu

Termenul de 31 martie pentru finalizarea proiectului Legii salarizării unitare a personalului bugetar este mult prea strâns și nu poate fi aplicat, mai ales în condițiile în care sindicatele nu au primit draftul legii, susține președintele Confederației Naționale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului Sorin Grindeanu, liderul sindical atrage atenția asupra faptului că, potrivit programului de guvernare, proiectul Legii salarizării unitare a personalului bugetar va fi înaintat Parlamentului pe data de 31 martie, același termen de adoptare fiind prevăzut și pentru legea funcționarilor publici, proiect care nu a fost discutat până acum cu partenerii sociali, dar care conține ''prevederi grave, ce vor duce la eliminarea sindicatelor din sistem și vor permite accesul la statutul de funcționari publici, fără examen, a unor persoane, pe criteriul prieteniilor și a cumetriilor de partid".

"În ceea ce privește Legea salarizării, este a doua săptămână în care organizațiile sindicale sunt chemate pe rând la Comisia de dialog să se exprime asupra unui proiect — document intern, prezentat exclusiv pentru vizualizare — neavând posibilitatea și nici timpul necesar să analizeze, inclusiv în structurile proprii, prevederile acestuia și eventual să facă observații pertinente pentru îmbunătățirea sa. Astfel, considerăm că este inacceptabil să nu se dea organizațiilor sindicale timpul necesar pentru analiză și formularea unor puncte de vedere, în felul acesta excluzându-i efectiv de la construcția legii. Pentru înlăturarea inechităților și discrepanțelor salariale din sistemul bugetar, cel mai important lucru este echivalarea funcțiilor între sectoarele de activitate, care necesită o dezbatere transparentă cu reprezentanții tuturor sectoarelor și o privire de ansamblu asupra legii, nu doar câteva secțiuni de anexă, prezentate fugitiv și disparat. În acest sens, draftul legii trebuie transmis tuturor, înainte de a participa la orice fel de discuție pe marginea legii", se spune în scrisoarea deschisă.

De asemenea, Bogdan Hossu afirmă că stabilirea principiilor de bază, de la care să plece construcția noii Legi de salarizare unitare, sunt de competența Consiliului Național Tripartit de Dialog Social, instituție care nu a fost convocată la dezbateri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614