REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Termenul în dosarul în care Şantierul Naval Constanţa cere anularea licitaţiei pentru corvete, amânat!

Termenul în dosarul în care Şantierul Naval Constanţa cere anularea licitaţiei pentru corvete, amânat!

Replica API 16 ianuarie 2019 | 13:23 293

Miercuri, 16 ianuarie a.c., a debutat primul termen în procesul aflat pe rolul Curții de Apel Constanța, deschis de Șantierul Naval Constanța (asociat cu francezii de la Navalgroup), prin intermediul căruia se cere anularea HG-ului prin care a fost inițiată procedura de achiziție, de către statul român, a patru corvete ultramoderne, a avut termen. Santierul Naval Constanța a chemat, în octombrie 2018, în instanță Ministerul Apărării Naționale, dar și Guvernul României.

Termenul a fost amânat pentru 20 februarie a.c., pentru că reclamantul, în speță Șantierul Naval Constanța, nu și-a angajat avocat. A motivat că nu a avut timp din cauza sărbătorilor de iarnă. De asemenea, compania Damen, care e înscrisă în licitația pentru corvete, a făcut cerere de intervenție în dosar, în sprijinul Guvernului. Rămâne de văzut ce va decide Curtea de Apel pe 20 februarie.

HG nr. 48 / 2018 fundamentează derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esenţial „Corvetă multifuncţională”.

Licitaţia trebuia finalizată încă de anul trecut, însă a fost amânată de mai multe ori, iar sâmbătă, 12 ianuarie a.c., era termenul final la care trebuia luată o decizie. Ministerul Apărării Naţionale anunţa, vineri seară, că a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale şi că a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, „în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii”. Speța de la Curtea de Apel Constanța este un alt motiv care a stat la baza deciziei de suspendare. Reamintim că la licitație a depus documetația Șantierul Naval Constanța în asociere cu grupul industrial francez Naval Group, dar și Damen din Olanda și Fincantieri din Italia.

În momentul actual, Forţele Navale Române au în înzestrare patru corvete, care sunt depăşite din punct de vedere operaţional şi tehnic, cu interoperabilitate limitată în raport cu navele altor state membre NATO şi UE..

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
luati-va adio , de la construit corvete !!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218