REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

„Terminator“ a folosit în tinerețe steroizi produși la Cluj

„Terminator“ a folosit în tinerețe steroizi produși la Cluj

Replica API 19 februarie 2020 | 00:00 456

Arnold Schwarzenegger

Dezvăluire făcută de un doctor român! Alexandru Butoi, specializat în antidoping, cu o experienţă de 15 ani în domeniu, povesteşte într-un interviu despre efectele nocive ale steroizilor. Un exemplu este celebrul Arnold Schwarzenegger, care ar fi folosit în tinereţe, când făcea culturism, Naposim, un medicament produs de fabrica Terapia Cluj.

Medicul Alexandru Butoi atrage atenţia, într-un interviu pentru Agerpres, asupra efectelor pe care le are folosirea steroizilor de către sportivi.

Specialistul îl dă drept exemplu pe celebrul Arnold Schwarzenegger, american de origine austriacă, o legendă în lumea culturismului.

În tinereţe, cel care avea să facă istorie în seria de pelicule “Terminator” a consumat steroizi produşi la fabrica de medicamente Terapia, din Cluj-Napoca. Mai târziu, el a ajuns să fie supus la două intervenţii de bypass coronarian.

„Oamenii nu ştiu, dar Arnold Schwarzenegger, la 52 de ani, avea două bypass-uri coronariene. El a fost un model în ceea ce priveşte hrana, ca să spun aşa, nu a fost gras, dar steroizii folosiţi de-a lungul vieţii au dus la afecţiunile respective. E adevărat că nu a cedat şi nu a murit la 40 de ani, ca alţii, pentru că, la vremea lui, foarte puţini steroizi existau în lume şi foarte puţin erau creaţi pentru sport. El spunea că în Austria, când a devenit un sportiv foarte bun, a folosit Naposim, un medicament făcut de Terapia Cluj. La noi se făcea, la Terapia Cluj, pentru tratarea unor afecţiuni. Iar cum Austria este aproape de România, Arnold procura mai uşor medicamentele astea. Şi mai povestea el că, după ce a plecat în America, i-a fost mai greu să procure Naposim şi îl costa şi mai mult”, afirmă Alexandru Butoi.

“În momentul acesta nu se mai fabrică Naposim, dar au existat de-a lungul timpului şi sportivi care au ieşit pozitiv, este un steroid artificial”, adaugă medicul care s-a specializat la Agenţia Naţională Anti-Doping.

A fost guvernator al statului California

Născut în Austria, Arnold Schwarzenegger (72 de ani) este actor, producător, regizor, om de afaceri, fost guvernator al statului California şi fost sportiv.

Foto: Profimedia

La 20 de ani a devenit cel mai tânăr “Mister Universe” din istoria culturismului, titlu pe care avea să-l câştige în mai multe rânduri. Ajuns în Statele Unite, s-a lansat în industria cinematografică, devenind unul dintre actorii bine plătiţi, mai ales după rolurile din seriile “Conan” şi “Terminator”.

Arnold Schwarzenegger este tatăl a cinci copii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102