REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Teroristul Cesare Battisti a sosit în Italia, unde va executa o pedeapsă de închisoare pe viaţă

Teroristul Cesare Battisti a sosit în Italia, unde va executa o pedeapsă de închisoare pe viaţă

Replica API 15 ianuarie 2019 | 00:00 388

Teroristul de extremă-stânga Cesare Battisti, urmărit de aproape 40 de ani, a sosit luni în Italia pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă într-o închisoare din Roma, relatează dpa.

Miniştrii italieni Matteo Salvini (afaceri interne) şi Alfredo Bonafede (justiţie) au fost prezenţi la aeroportul internaţional Ciampino din Roma pentru a asista la aducerea lui Battisti cu un avion guvernamental care a decolat din Bolivia.

Îmbrăcat cu o jachetă maro, Cesare Battisti (64 de ani) a coborât din avionul respectiv fiind escortat de 10 ofiţeri de poliţie.

''Victimele acestui asasin meschin nu vor fi readuse la viaţă, dar după 40 de ani cel puţin se face dreptate'', a declarat ministrul Matteo Salvini într-o conferinţă de presă la aeroportul Ciampino.

De asemenea, Salvini a anunţat că guvernul italian doreşte să captureze 'zeci' de alţi foşti terorişti aflaţi în libertate. ''Acesta nu este sfârşitul poveştii, ci începutul ei. Sunt sigur că forţele noastre de securitate, cu ajutorul serviciilor de informaţii străine, vor fi capabile să dea pe mâna justiţiei italiene zeci de alţi infractori şi asasini care încă umblă liberi în Europa şi în lume'', a spus oficialul italian.

Potrivit cotidianului Corriere della Sera, aproximativ 40 de foşti terorişti de extremă-stânga şi extremă-dreapta italieni se ascund în străinătate, majoritatea în Franţa, unde radicalii de stânga au primit adăpost în anii '80 în timpul mandatului preşedintelui socialist Francois Mitterrand.

Fost membru al organizaţiei Proletarii Înarmaţi pentru Comunism, Battisti a fost arestat sâmbătă noaptea în oraşul bolivian Santa Cruz, în urma unei operaţiuni comune a forţelor de poliţie italiene şi braziliene.

În anii '90, Cesare Battisti a fost condamnat în contumacie de justiţia italiană pentru patru asasinate politice comise în aniii '70. Battisti a recunoscut acuzaţia de subversiune politică, dar a respins-o pe cea de crimă.

Arestat în 1979, el a evadat în 1981 şi s-a ascuns timp de mai mulţi ani în Mexic şi Franţa, înainte de a fugi în Brazilia în 2004.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai sa vina si in Romania ca are cu ce sa se joace ... avem destui politici care au .... poate i spala putin de pacate !!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367