REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

TERORIZAŢI de vecini: “Dau petreceri în fiecare weekend, cu muzică la maxim, până în zorii zilei!”

TERORIZAŢI de vecini: “Dau petreceri în fiecare weekend, cu muzică la maxim, până în zorii zilei!”

Replica API 7 aprilie 2017 | 00:00 1665

De cele mai multe ori constănțenii care doresc să își achiziționeze o nouă locuință optează pentru casele pe pământ, asta în cele mai fericite situații. Cei care reușesc din punct de vedere financiar să facă asta, scapă automat de zecile de inconveniente oferite de traiul la comun, probleme pe care le întâmpină cei care aleg într-un final să locuiască într-un apartament la bloc. Problemele cel mai des întâlnite de constănțenii care locuiesc la bloc sunt zgomotele, mirosurile și alte aspecte ce țin de respectul față de vecinul de scară. Însă, cu toate acestea, cei mai mulți dintre ei reclamă gălăgia.

Traiul în comun ne poate stoarce de energie, la propriu, și aici facem referire la locuitorii blocurilor din municipiul Constanța. Asta pentru că probabilitatea ca vecinul să nu te respecte este mare! Deși există legi care impun un comportament decent între vecini, de cele mai multe ori acestea nu sunt respectate. În această situație se află și un constănțean care dorește să facă public și chiar o plângere din cauza unor vecini cu chef de distracție. Acesta spune că în fiecare weekend vecinii săi dau petreceri până în zorii zilei.

“Vă sesizăm faptul că în fiecare weekend, vineri și sâmbătă seara, de foarte multă vreme, pe strada Mircea cel Bătrân nr. 172 la un apartament din blocul MD 14 scara B din Constanța, se dau petreceri până în zorii zilei cu muzica la maxim și un bass insuportabil! Toți locatarii scării sunt terorizați de aceste persoane și nu se pot odihnii în propriile apartamente cu destinație de locuințe/proprietăți personale!

Vă rugăm să întreprindeți măsuri de aplicare a legislației specifice tulburării liniștii și ordinii publice la locul menționat, astfel încât aceste persoane să înțeleagă ce înseamnă să conviețuiști la comun fără să-i deranjezi pe ceilalți! În speranța că veți face verificări sperăm să se termine și acest calvar!”, a declarat Valentin P., sesizând totodată autoritățile locale constănțene.

Cei care săvârșesc astfel de fapte, deranjând ceilalți locatari, sunt sancționați de polițiștii locali constănțeni prin Legea nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Amenda pe care o plătesc vecinii gălăgioși este cuprinsă între 500 – 1.500 lei.

Mai exact este pedepsită de lege tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, precum și tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 și 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinatate a acestora.

De asemenea, legea interzice și sancționează organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban.

Ce părere au constănțenii despre “chefurile” vecinilor de bloc?

Și aici constănțenii se împart în două tabere, părerile fiind împărțite. "Se sancţionează, în general, orice se face cu intenţie şi rea voinţă". Nu o discuție accidentală cu ton ridicat, un aparat dat din greșeală mai tare când joaca Sharapova și altele de acest gen. Se sanctioneaza premeditarea si repetarea intentionata a scandalului care să deranjeze. Repet, cel deranjat se poate muta în altă cameră, daca nu vrea să vină să anunțe pe cel în cauză că deranjează. Numai că în Rromania, sperjurul este la el acasă. Și te acuză de lucruri pe care nu le-ai facut și nici nu puteai să le faci.”, a declarat pentru Replica un constănțean.

Totodată, alții sunt de părere că nici măcar cu vorba bună nu pot remedia situația.“Teoria e teorie , practica ne omoară. Prima dată am încercat să vorbesc civilizat cu vecinii. Am vorbit pe un ton calm și le-am spus că îi rog frumos să dea muzica mai încet. Concluzia: mi-am găsit cauciucurile de la mașină tăiate. Nu am făcut reclamație, întrucât lipseau dovezile, mergând doar pe bănuieli. În replică la asta mi-am instalat camere de supraveghere.

A doua oară am sunat la 112 m-au trimis la polițistul de proximitate care mi-a spus că el nu are ce le face decât după ora 22.00. Într-un final mi-am achiziționat o instalație de sonorizare mult mai puternică decât a lor 2*500W. De fiecare dată când dau chef le dau și eu drumul la muzică. De preferat Ramstein, Metalica... Până acum a durat maximum 15 secunde. Normal ca mă înjură. Dar își opresc muzica. Nu îmi place ce fac, dar nu am de ales. Risc să iau și o amendă. Abia o aștept. Ca să le-o poată da și la vecini.”, a mai precizat un constănțean.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa fac si in navodari boritii de cioroi
1
0
Pai daca au produs toata vara bani de bani pe plaja cu porumuuulll fiert, acum dau paranghelii. Si saraciile mor de oftica!
1
4
ce saptamanal eu am unii care o fac lata zilnic cateodata chiar continuu si nu mai dau telf la politie ca daca vin se pun si aia la un spritz...
9
1
Ce penibil e constanteanul cu boxele...Sigur e vreun bloc pentru persoane cu nevoi speciale
3
21
Cocalarii s-au inmultit! La bloc la casa te lovesti de ei. Muzica la maxim, scuturatul pledurilor in cap, preparatul micilor in strada, spartul semintelor in poarta sunt cateva din manierele acestor mamifere. Politia?!? Politia, da din umeri... atat pot... Constanta este raiul manelistilor cocliti!!!
30
0
Odihnii ,Rromania jurnalisto corecteaza
7
1
Odihnii? Ziarista?
3
1
Taiatile cablul de curent electric si dati cu rahat pe cabluri.
22
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614