REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Testare pentru COVID-19: Probele prelevate, prelucrate în maximum 24 de ore

Testare pentru COVID-19: Probele prelevate, prelucrate în maximum 24 de ore

Replica API 15 mai 2020 | 00:00 960

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a stabilit, printr-un ordin, atribuţiile în activitatea de testare în vederea depistării infecţiei cu noul coronavirus la nivelul unor unităţi aflate în subordinea MS.

Potrivit documentului publicat joi în Monitorul Oficial, Institutul Naţional de Sănătate Publică coordonează şi monitorizează la nivel naţional întreaga activitate de prelevare de probe şi testare pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, colectează toate datele despre rezultatele probelor, fiind singura instituţie abilitată să raporteze datele oficiale Ministerului Sănătăţii şi altor autorităţi naţionale şi internaţionale.

Direcţiile de sănătate publică judeţene/a municipiului Bucureşti organizează recoltarea şi transportul probelor prelevate la unităţile sanitare sau în alte locaţii şi testarea acestora de către unităţile de specialitate care realizează testarea RT - PCR pentru stabilirea diagnosticului de sindrom respirator acut sever determinat de noul coronavirus, în concordanţă cu capacitatea maximă de testare a acestora şi numărul de probe în aşteptare, se arată în ordinul ministrului Sănătăţii.

Totodată, direcţiile de sănătate publică au obligaţia de a verifica zilnic raportările realizate în platforma alerte.ms.ro şi raportează INSP numărul de probe repartizate unităţilor de specialitate în vederea prelucrării acestora, precum şi unităţile în cauză şi orice probleme identificate.

DSP-urile se vor adresa prioritar către cea mai apropiată unitate de specialitate care realizează testarea RT - PCR, pe care o contactează cu celeritate în vederea trimiterii probelor. În situaţia în care acea unitate nu are capacitate de testare, direcţiile de sănătate publică vor contacta cu celeritate INSP în scopul redirecţionării către o altă unitate de specialitate inclusă în program, astfel încât toate probele prelevate să fie prelucrate în maximum 24 de ore, se menţionează în ordin, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614