REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Testări pentru depistarea diabetului, în rândul elevilor

Testări pentru depistarea diabetului, în rândul elevilor

Replica API 14 noiembrie 2017 | 00:00 307

Diabetul zaharat este o boală cu evoluție cronică, în cadrul căreia organismul nu poate folosi glucidele din alimentație. Numărul bolnavilor depistați cu această afecțiune este în creștere, în ultimii ani. Afecțiunea poate fi ținută sub control, dar pentru aceasta, trebuie depistată din timp și tratată corespunzător.

Pentru a depista din timp diabetul, Interact Pontus Euxinus, alături de Rotaract Pontus Euxinus și Asociația Sweet Land desfășoară, în școlile din Constanța, proiectul „Zâmbește dulce!”, în cadrul căruia sunt testații elevii pentru diabet zaharat.

Elevii își pot testa glicemia în unul dintre centrele deschise de asociații, în unitățile: Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Liceul Teoretic Ovidius, Colegiul Național Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Traian, Colegiul Național George Călinescu, Liceul de Arte Regina Maria. De asemenea, un centru de testare a fost deschis și în cadrul Universității Maritime Constanța.

Simptome care pot sugera că un copil poate avea diabet

Specialiștii atrag atenția că o serie de simptome, prezente la copii, trebuie să îi determine pe părinți să consulte medicul specialist și să realizeze o testare a celor mici privind nivelul glicemiei: urinarea frecventă, în cantități mari, starea de sete permanentă, senzația de uscăciune a gurii și gâtului, pierderea în greutate, pofta de mâncare ridicată, starea de oboseală și slăbiciune. Alte simptome, în special la copiii mici sau sugari includ erupții cutanate, de la folosirea scutecelor, care nu se vindecă cu folosirea cremelor prescrise.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614