REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Testul poligraf dă verdictul în cazul minorei violată în grup la discotecă

Testul poligraf dă verdictul în cazul minorei violată în grup la discotecă

Replica API 23 aprilie 2012 | 00:00 360

Se limpezesc acuzaţiile

Se limpezesc acuzaţiile

Ancheta privind violul în grup de la sfârşitul lunii martie, de la Ion Corvin, continuă încet, dar e bine că totuşi se mişcă. Cel puţin aşa pare la prima vedere. Trei indivizi din opt, cercetaţi în acest dosar, urmează să fie testaţi la detectorul de minciuni, la Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Constanţa, pentru a se vedea dacă acuzaţiile părţii vătămate se reliefează, în condiţiile în care suspecţii au negat comiterea faptelor.

În speţă, este vorbă despre adolescenta de 15 ani, din Ion Corvin, care a fost obligată să bea dintr-un pahar, sub ameninţarea cu bătaia, după care i s-a făcut rău şi şi-a pierdut cunoştinţa, moment în care, potrivit unor martori oculari, fata a fost luată pe sus şi băgată într-o maşină. Totul s-a petrecut la o discotecă din localitatea Adamclisi. Fata susţine că, în acele clipe, se simţea ca sub anestezie, vedea vag şi auzea câte ceva, dar nu putea opune rezistenţă, fiind violată de 8 indivizi, însă numai pe 3 dintre ei îi cunoştea. Potrivit declaraţiilor sale, cei trei principali suspecţi sunt Ion Cete, vecin de-al ei, Ciprian Stoian, un apropiat al primarului Dumitru Nedea, şi Ionuţ Eniu, un localnic. Aceştia ar fi trebuit testaţi la Poligraf încă de săptămâna trecută, însă poliţiştii care se ocupă de anchetă au amânat cu câteva zile testarea respectivă, pe motiv că vor să extindă cercetările şi faţă de alţi presupuşi învinuiţi. De remarcat că, în mare parte, vina pentru îngreunarea anchetei se datorează mamei victimei, Lenuţa Osman, care a făcut plângere la Poliţie abia după o săptămână de la momentul violului, iar medicii legişti nu au mai putut găsi urme de viol. Însă nici poliţiştii, sau mai bine zis poliţistul, şeful de post de la Ion Corvin, nu a procedat "ca la carte", încercând să o "dreagă", spunând că nu are ce să le facă presupuşilor violatori, că nu sunt probe suficiente, fără a audia martori. Mai mult decât atât, din declaraţiile femeii reiese că Nicolae Pătrăşcanu, poliţistul căruia s-a adresat, nu a vrut nici să dea număr de înregistrare plângerii penale şi a încercat să o scoată vinovată tot pe victima violului, spunându-i că "poate şi ea a vrut", neţinând cont că e minoră şi i s-a turnat forţat pe gât o băutură. În legătură cu efectuarea testului poligraf, la Serviciul Criminalistic, acesta nu poate fi considerat o probă de sine stătătoare, însă, coroborat cu alte probe, cum ar fi declaraţiile martorilor, i-ar putea trimite pe violatori în faţa instanţei.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218