REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

''The Big Bang Theory'' şi ''Veep'', sfârşitul a două sitcomuri care au marcat o epocă

''The Big Bang Theory'' şi ''Veep'', sfârşitul a două sitcomuri care au marcat o epocă

Replica API 16 mai 2019 | 00:00 378

Televiziunea de divertisment din SUA se pregăteşte zilele acestea să-şi ia adio de la două seriale de comedii celebre, ''The Big Bang Theory'' şi ''Veep'', care au marcat o epocă pe micile ecrane, relatează luni EFE.

Ciudaţii şi hilarii oameni de ştiinţă din ''The Big Bang Theory'' îşi vor lua joi adio de la fani după 12 ani de succes uriaş la public, în timp ce nebuneasca satiră politică ''Veep'', favorită a criticilor şi a premiilor, a difuzat duminică episodul final al celui de-al 7-lea şi ultim sezon.

Însă dincolo de dezamăgirea fanilor, sfârşitul acestor două producţii serveşte şi la analizarea transformării pe care au suferit-o televiziunea şi serialele în ultimii ani. Difuzată de canalul CBS din 2007, ''The Big Bang Theory'' este una dintre ultimele supravieţuitoare ale televiziunii de dinaintea lansării platformelor digitale precum Netflix.

Formatul de ''sit-com'' tradiţional (comedie cu personaje recurente, înregistrată cu public, râsete zgomotoase, scenarii foarte limitate şi o punere în scenă apropiată celei teatrale) este de asemenea ceva care, puţin câte puţin, a devenit desuet.

Cu toate acestea, ''The Big Bang Theory'', al cărei serial derivat (''spin-off''), ''Young Sheldon'', s-a menţinut ca o producţie de mare succes la public - în 2018 a fost al doilea serial cel mai vizionat din SUA - după controversata reîntoarcere a comediei ''Roseanne'', care a fost anulată după comentariile rasiste ale protagonistei sale.

Creat de Chuck Lorre şi având 279 de episoade reluate de majoritatea televiziunilor din lume, ''The Big Bang Theory'' a impulsionat carierele unor actori precum Kaley Cuoco, Johnny Galecki, Simon Helberg, Kunal Nayyar şi, mai ales, Jim Parsons, care pentru interpretarea magistrală a antipaticului şi excentricului Sheldon Cooper a fost recompensat cu un Glob de Aur şi patru premii Emmy pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie.

''The Big Bang Theory'' prezintă un grup de prieteni, oameni de ştiinţă cu o inteligenţă uimitoare, dar total neîndemânatici în ceea ce priveşte viaţa în societate. Însă departe de a râde de ei, serialul a oferit sub straturile hilare un portret afectuos al culturii ''friki'' şi ''geek''.

Drept dovadă, producţia a devenit o vizitatoare asiduă a întâlnirilor Comic-Con din San Diego şi a avut ca invitaţi personalităţi de renume din lumea ştiinţei şi tehnologiei, precum Stephen Hawking, Buzz Aldrin sau Bill Gates.

Cei cinci actori principali (Parsons, Galecki, Cuoco, Helberg şi Nayyar) au ajuns să câştige un milion de dolari per episod, însă în 2017 au fost de acord să-şi reducă încasările pentru ca actriţele Mayim Bialik şi Melissa Rauch, colegele lor de platou dar cu roluri secundare, să fie mai bine plătite.

Îşi ia adio de la public şi satira politică ''Veep'', cu Julia Louis-Dreyfus ca suflet şi actriţă principală, care deşi nu s-a transformat într-un un fenomen de masă a devenit în schimb un magnet pentru trofee şi premii la galele televiziunii.

Astfel, Louis-Dreyfus a fost recompensată cu şase premii Emmy consecutive pentru cea mai bună actriţă datorită interpretării sale magistrale a politicienei puternice şi totodată nesigure, Selina Meyer, cu care a doborât recordul de distincţii obţinute de o actriţă în interpretarea unui singur rol.

''Veep'' a câştigat de trei ori consecutiv şi titlul de cel mai bun serial de comedie la premiile Emmy. Serialul a avut o distribuţie fluctuantă, din care s-au remarcat însă actorii Tony Hale sau Anna Chlumsky, şi foloseşte un stil frenetic şi tehnici tipice documentarului.

Subiectele ridicole şi hilare ale serialului ''Veep'' păreau destul de departe de realitatea politică, până la venirea la preşedinţie a lui Donald Trump, care prin gestionarea sa personală a Casei Albe are mai multe puncte în comun cu această comedie spumoasă, decât cu alte producţii idealiste precum ''The West Wing''.

Louis-Dreyfus, care a depăşit recent un cancer la sân, a declarat publicaţiei The Hollywood Reporter că nu-i este uşor să se despartă de Selina Meyer, care a început ca vicepreşedintă a SUA, dar a ajuns să ocupe Biroul Oval. "Sper ca moştenirea lăsată de ''Veep'' să dăinuie pentru totdeauna, iar serialul să fie considerat una dintre cele mai bune producţii de divertisment", a spus populara actriţă.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614