REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Theodor Paleologu își dorește ajustări în Constituție: 'Vreau de exemplu ca preşedintele să poată demite primul ministru'

Theodor Paleologu își dorește ajustări în Constituție: 'Vreau de exemplu ca preşedintele să poată demite primul ministru'

Replica API 15 septembrie 2019 | 00:00 261

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat sâmbătă, la Şcoala de vară a Organizaţiei PMP de la Costineşti, că actuala Constituţie are "disfuncţionalităţi", una fiind aceea că preşedintele ţări nu poate demite premierul.

"Cred că ne-am dat seama cu toţii că actuala Constituţie are unele disfuncţionalităţi. S-a văzut în repetate rânduri că scârţâie. De ce scârţâie ? Pentru că ea conţine nişte contradicţii. Să ne uităm la criza politică actuală, la vârful statului avem haos, avem zăpăceală, avem discordie, avem dihonie. Preşedintele numeşte primul ministru, dar nu îl poate demite. (...) Este o absurditate de gândire constituţională. Numeşte un prim-ministru şi după aceea rămâne potcovit cu respectivul prim-ministru. Din păcate, am rămas potcoviţi cu Viorica Dăncilă. De ce ? Pentru că Iohannnis şi-a făcut un calcul pentru cel de-al doilea mandat. S-a gândit că în felul acesta îngroapă definitiv PSD. Da, îngroapă definitiv PSD, dar problema este că e îngroapă şi pe noi, ca ţară", a afirmat Paleologu, conform agerpres.ro.

El a spus că şi-ar dori "nişte ajustări" în Constituţie, pentru a se evita pe viitor "blocajul" cu care se confruntă România în prezent.

"Vreau nişte ajustări în Constituţie pentru a evita genul de blocaj cu care ne confruntăm în momentul de faţă. Vreau de exemplu ca preşedintele să poată demite primul ministru. Vreau ca preşedintele să poată dizolva Parlamentul. Vreau ca alegerile anticipate să fie o posibilitate reală, nu doar declarativă. Pentru că în Constituţia actuală procedura pentru declanşarea de alegeri anticipate este atât de complicată, încât niciodată nu vor avea loc alegeri anticipate. (...) În momentul de faţă noi avem o prăpastie, un abis între popor şi Guvern şi Parlament. Cu alte cuvinte, alegerile anticipate ar fi salutare pentru România, dar sunt atât de greu de organizat, încât s-ar putea să avem o situaţie explozivă. (...) Eu nu aş fi numit-o pe Dăncilă", a mai susţinut candidatul PMP.

Theodor Paleologu a mai afirmat că România nu este o ţară de proşti.

"Aşa cum spun mereu, România nu este o ţară de proşti. Cei care ne consideră că suntem o ţară de proşti sunt cinicii care vor să manipuleze la nesfârşit şi putem demonstra pe 25 noiembrie că majoritatea în ţara asta nu este făcută din proşti", a arătat Paleologu.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pale-ologu vrea ca in Rusia. Altfel "democrat" rau de tot. La poante se pricepe , la politica are o viziune idilica. Sau gadilica.
2
0
Bai coaie de arici, sa ajunga Romania la cheremul tau? Vrei sa ne intoarcem la dictatura? Vrei stalinism in Romania? N-ar fi mai sigur pentru tine sa-ti cauti o tara aiurea, unde sa fii tu la dispozitia unui dictator. Eventual sa te sodomizeze... Pleaca in p---a ma-ti, lasa-ne in durerea noastra, intelectualule!
3
0
Vreau sa-i ling maciuca lui Paelologu.
1
3
Peyrov te a invatat asta sau doamna din Costa Rica?
4
1
Intreb pe cei ce candideaza, cate nume de presedinti de tara din europa cunosc ? Sunt convins ca nu stiu decat de Macron, ceilalti nu au nici un rol in tara lor, iar in Franta primul ministru e un fel de lacheu al presedintelui
3
0
VREAU, tu tot vrei, dar de oferit ce pana mea oferi? Ni-l oferi tot pe chioru ? Ne-am saturat de manualele voastre partidul marionetelor ce sunteti. Chiorul, Tolomac, scafandru ala carator de genti , profesionistul pulii la Cta si uite ca vii si tu limbric de capac sa rupi din voturile dreptei. Faceti in continuare jocurile PSD jegosilor
6
0
Ba dementule. Americanii au aceeasi constitutie de sute de ani. Nu constitutia este problema ci respectarea ei. Si Chioretele tau stie cel mai bine fiindca nu a respectat-o niciodata. Hai la cacat cu partidul vostru de cacat si idiotii din el
9
1
Ar fi cazul ca presedintele sa nu mai aiba atributii in confirmarea membrilor guvernului. In fond, este resposabilitatea prim-ministrului sa-si aleaga echipa cu care lucreaza si sa raspunda pentru insuccese. Orice sef, la orice firma isialege oamenii cu care vrea sa lucreze. ca sa fie paritate ar trebui ca prim-ministrul sa se pronunte asupra consilierilor presedintelui.Constitutia este aiurea in privinta asta.
6
2
Vrei dictatura plavane?
7
1
Brava la el de prim ministru
0
6
Cum dracului astia care se dau ,,intelectuali'' vor sa schimbe Consitutia in asa fel incat sa fie create cat mai multe posibilitati de abuz? In loc sa se gandeasca la cum s-ar putea limita si mai mult incercarile de eludare a legilor create in folosul tuturor cetatenilor,haitele astea de neciopliti cu diplome invoca orice mod de a crea fisuri legislative pentru un eventual inceput de regim autocrat,apoi dictatorial pe bune. Profitand de incultura crasa a naivilor,multi la numar,banditii cu nume cica respectabile invoca porcarii ,cica pentru binele romanilor.Ia flit mai,derbedeilor!
9
1
SA ITI TRAG CLANTA LA CULTURA .
5
2
Sa o demiti pe mata nu vrei?
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369