REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Theodor Stolojan, despre performanţele Guvernului Ponta: "Te doare capu'!"

Theodor Stolojan, despre performanţele Guvernului Ponta: "Te doare capu'!"

Replica API 15 martie 2014 | 00:00 110

Europarlamentarii PDL acuză lipsa unor strategii

Europarlamentarii PDL acuză lipsa unor strategii

România nu are o strategie de dezvoltare în nici un domeniu şi din acest motiv absorbţia fondurilor europene este foarte slabă, în condiţiile în care premierul Victor Ponta adoptă o poziţie contrară intereselor românilor, iar clasa politică e preocupată de modificări ale Constituţiei şi codului penal, consideră europarlamentarii PDL. Theodor Stolojan, Marian Jean Marinescu şi Traian Ungureanu, adică trei din primii patru pe lista PDL pentru europarlamentare, au venit vineri la Constanţa pentru a explica importanţa Parlamentului European în viaţa de zi cu zi a românilor şi ce trebuie făcut dacă România vrea să se mai şi dezvolte. Referindu-se la Spaţiul Schengen, Stolojan a spus că avem numai de pierdut dacă nu ne integrăm: "Pierdem timp şi bani, în tot ce înseamnă import şi export. Iar poziţia lui Ponta, care se mulţumeşte să spună că el şi-a făcut treaba, e contrară intereselor oamenilor de afaceri din România. Pentru că nu suntem în Schengen, Dunărea rămâne o graniţă între România şi Bulgaria, ceea ce constituie primul mare obstacol în realizarea unei strategii a Dunării".

"Avem alocate fonduri de 39,3 miliarde de euro pentru România, dar absorbţia este foarte înceată. Ceea ce ne lipseşte este capacitatea de a stabili priorităţi, de a ne încadra într-o strategie. S-a văzut şi în poziţia actualului guvern faţă de absorbţia fondurilor, pe care Comisia Europeană a considerat-o inacceptabilă", a declarat Stolojan. "România nu are o strategie a energiei, care trebuia elaborată până la sfârşitul lui 2013. Fostul ministru Niţă spunea că face licitaţie pentru realizarea unui studiu, actualul ministru zice că nu vrea străini, anulează licitaţia şi pune două întrebări, adresate României, pe site, despre cum ar vrea oamenii să fie strategia energetică. UE a alocat peste 100 de milioane de euro pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri. A cerut României să trimită doar un program, un plan în acest sens. Bineînţeles, guvernul român nu a trimis nimic. Asta e guvernarea actuală. Te doare capu'!", a mai spus europarlamentarul Stolojan. "Ce se întâmplă la noi nu e bine deloc. În toată Uniunea Europeană se vorbeşte despre creşterea economică şi crearea de locuri de muncă. Nu vedem aceste teme în România, unde clasa politică se ocupă de modificarea Constituţiei şi coduri penale. Asta e problema noastră, nu există nici un fel de strategie în România, pentru transporturi, pentru educaţie, pentru nimic", a declarat şi europarlamentarul Marian Jean Marinescu. La rândul său, europarlamentarul Traian Ungureanu, care candidează pentru un nou mandat din partea Constanţei şi a regiunii de sud-est, a arătat că el militează de ani de zile pentru realizarea de către UE a unei strategii a Mării Negre, care, dacă exista acum, nu mai permitea evenimente dramatice precum cele din Crimeea. "Există un raport al Comisiei Europene pe tema Mării Negre, care prezintă toate punctele slabe ale litoralului românesc. Când va fi pusă în aplicare o strategie, se va schimba totul şi în Constanţa, în raport cu reglementările UE. Constanţa merită mult mai mult, dar asta vom avea atâta timp cât există o domnie de tip Mazăre", a declarat Ungureanu.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614