REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Theresa May, nou apel către liderul Opoziției - Oamenii vor să meargă mai departe

Theresa May, nou apel către liderul Opoziției - Oamenii vor să meargă mai departe

Replica API 5 mai 2019 | 00:00 169

Premierul conservator britanic Theresa May şi-a reluat duminică apelul către liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, de a accepta un acord în ce priveşte retragerea ţării din blocul comunitar, subliniind că "publicul este nemulţumit" de eşecul politicienilor de a pune în practică Brexitul, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Această nemulţumire a fost principalul factor care a determinat pierderea de către conservatori a peste 1300 de mandate la alegerile locale de joi şi a aproape 100 de mandate de către laburişti, a asigurat Theresa May într-un articol publicat în tabloidul Mail on Sunday.

"Au trecut deja trei ani de la momentul istoric (al referendumului privind Brexit) din 2016 şi oamenii vor să meargă mai departe", a amintit May.

"Am încercat iar şi iar să duc la bun sfârşit Brexitul cu voturile deputaţilor conservatori şi ale partenerilor noştri de încredere din (Partidul Democratic Unionist nord-irlandez) DUP. (...) Trebuie să găsim o cale să ieşim din impas", a subliniat ea.

Premierul conservator a menţionat că "discuţiile (privind acordul de Brexit) cu Partidul Laburist au fost foarte serioase până în prezent" şi că acesta este de acord că retragerea trebuie să se producă în cadrul unui "acord bun care protejează locurile de muncă şi securitatea şi pune capăt liberei circulaţii".

Theresa May a lansat în aprilie discuţii oficiale cu laburiştii după ce parlamentul a respins de trei ori acordul de Brexit încheiat cu Bruxelles. Divergenţele dintre cele două partide cu privire la Brexit se menţin însă şi mulţi dintre deputaţii conservatori se opun acestor tratative.

"Îi spun liderului opoziţiei: să ascultăm ce au spus alegătorii la alegerile locale şi să lăsăm divergenţele la o parte, pentru moment. Haideţi să găsim un acord", a conchis May.

Conform Sunday Times, Theresa May ar fi pe punctul de a-i face "trei concesii majore" lui Jeremy Corbyn, între care acceptarea unei uniuni vamale cu UE până la următoarele alegeri legislative, prevăzute în 2022. Celelalte s-ar referi la alinierea legislaţiei britanice cu cea europeană în ce priveşte drepturile lucrătorilor şi la normele care încadrează anumite mărfuri.

Mai mulţi aleşi conservatori au avertizat în schimb în ultimele zile împotriva menţinerii uniunii vamale, insistând că ieşirea Marii Britanii din acest cadru nu este negociabilă.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e moartea in vacanta sa moara gibilica
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102