REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Tichete cadou contra credite

Tichete cadou contra credite

Replica API 4 iulie 2016 | 00:00 211

O nouă practică

O nouă practică

sursa foto economica.net

Pentru relansarea sectorului de retail banking instituţiile financiare încheie protocoale fie cu dealerii de vânzări, fie cu reteilerii pentru stimularea forţei de muncă a acestora. Astfel, potrivit protocoalelor, dacă angajaţii dealerilor de vânzări sau ai retailerilor recomandă clienţilor produse bancare, de regulă credite, aceştia pot să primească direct de la instituţiile financiare tichete cadou sau anumite sume de bani.

"De regulă, astfel de sume, bonusuri, sunt considerate de instituţiile financiare ca fiind subiect de 16% impozit pe venit. Totuşi, ar trebui să fie făcută o analiză atentă a acestor sume: dacă ele sunt acordate pentru că forţa de vânzări a distribuitorului sau a dealerului în fapt recomandă produsele băncii şi este remunerată pentru că atinge anumiţi indicatori de performanţă, un anume volum de vânzări, atunci ele ar trebui să fie considerate ca şi salarii, banca fiind agentul de plată în numele şi pe seama angajatorului", spune Diana Coroabă, partener PriceWaterHouse Coopers.

Practic, atunci când intri în hipermarket şi nu îţi ajung banii pentru un anumit televizor, anagajaţii acestui sector îţi pot recomanda un credit, la o anumită bancă. La un anume număr de astfel de recomandări, angajatul hipermarketului primeşte din partea băncii tichete cadou sau o anumită sumă de bani. Forma acestor remuneraţii ale instituţiilor financiare către angajaţii unor forţe de vânzări în domeniu nu au un statut fiscal clar.

Practica bonusurilor pentru produsele vândute de angajaţii dealerilor sau retailerilor este larg răspândită în mai toate domeniile de activitate, iar neclarităţile legate de regimul fiscal al veniturilor sunt la fel de neclare peste tot. La bază se află tendinţa de creştere a vânzărilor prin cât mai multe canale de distribuţie, scrie ECONOMICA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614