REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tichetele valorice de la Primărie nu vor ajunge de Paşte la persoanele nevoiașe

Tichetele valorice de la Primărie nu vor ajunge de Paşte la persoanele nevoiașe

Replica API 28 aprilie 2016 | 00:00 176

Veste proastă, înainte de Paște, pentru pensionarii constănțeni! Persoanele care s-au înscris în programul „Respect”, derulat de Primăria Constanța, care înlocuiește acordarea pachetelor sociale, vor avea o mare dezamăgire. Tichetele nu vor fi acordate înainte de Paște. Astfel, cei care așteptau cu nerăbdare tichetele de la primărie își vor pune pofta în cui. Licitația pentru desemnarea firmei care va tipări și va distribui tichetele a fost contestată, iar soluționarea plângerii și eventuala organizare a unei noi proceduri conduc la noi întârzieri ce fac imposibilă distribuția înainte de Paște.

În cadrul ședinței de Consiliu Local, ce a avut loc miercuri, 27 martie, primarul interimar Decebal Făgădău a anunțat că, din cauza contestațiilor, tichetele pentru pensionari nu au putut fi tipărite. ''Pentru prima oară tichetele nu vor fi acordate înainte de Paște. S-a depus o contestație la licitația de tipărire și distribuire a tichetelor. Dacă va fi respinsă contestația, vom începe tipărirea lor, dacă nu... vedeți și dumneavoastră cât durează licitația“, a menționat Decebal Făgădău. Acesta a dat asigurări că toți beneficiarii vor primi tichetele aferente lunilor trecute, chiar dacă le vor primi în luna mai sau în altă lună. ''Sunt unul dintre cei care regretă foarte mult că nu s-au acordat acum. Știu că dacă se vor acorda în mai se va considera o mișcare electorală și nu este așa. Sunt necăjit din cauza acestui inconvenient cu licitația.'' a mai adăugat Făgădău. „Noi avem banii pregătiți. Propcedura a fost extrem de bine făcută, au participat la licitație toate firmele de profil. Era dreptul oricui să facă contestație, vom vedea cum se va termina“, a conchis Făgădău. Menționăm că este prima oară în ultimii 16 ani când acest lucru se întâmplă. Amintim că cei care beneficiază de Programul RESPECT sunt constănţenii care se încadrează într-una din următoarele categorii: a) au pensii, indemnizaţii sau venituri lunare cumulate care nu depăşesc suma de 1.000 de lei; b) nu au niciun venit şi împlinesc în anul 2016 cel puţin vârsta de 60 de ani; c) au grad de handicap grav sau accentuat; d) beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001; e) au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soţul sau soţia reprezentantului.

Mihaela UNGUREANU, Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102