REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ţigănia din Tomis III, reclamată la Poliţie: "Bişniţarii sunt agresivi, pieţarii ne fură la cântar, iar vânzătoarele ne iau la mişto"

Ţigănia din Tomis III, reclamată la Poliţie: "Bişniţarii sunt agresivi, pieţarii ne fură la cântar, iar vânzătoarele ne iau la mişto"

Replica API 15 mai 2014 | 00:00 254

Constănţenii care locuiesc în zonă sunt revoltaţi

Constănţenii care locuiesc în zonă sunt revoltaţi

Ca mai peste tot, locuitorii din Tomis III au câteva nemulţumiri, pe care au ţinut să le împărtăşească poliţiştilor, aflaţi în stradă pentru a împărţi materiale preventive. Oamenii s-au plâns cu privire la vânzătorii ambulanţi de ţigarete, care sunt agresivi - spun ei, şi cu privire la pieţari întrucât îi fură la cântar. În plus, vânzătoarele i-ar lua în balon întrucât îi văd mai în vârstă. "Când am rugat-o să-mi arate ecusonul, ea mi-a zis că o cheamă Pisicuţa şi e suficient".

Cum au văzut poliţiştii pe stradă, constănţenii nu au ezitat să-şi exprime "durerile", prima referindu-se la bişniţarii din zonă. "Eu când ies pe stradă, îmi închid buzunarele, asta fac. Dacă veniţi ziua pe aici, o să vedeţi că sunt zeci de persoane care ţipă: ţigări, ţigărele vindem. Aceasta este problema, le-am spus şi poliţiştilor", ne-a relatat o femeie, cuvântul fiind imediat preluat şi de un bărbat. "Sunt agresivi, te înjură şi mai că te lovesc dacă nu cumperi un pachet cu ţigări". Însă, Petru, fost cadru militar, după cum susţine el, ne-a spus că sunt mai multe probleme în zona Tomis III. Pe lângă boschetarii ce au luat cu asalt toate gurile de cămin şi canalizările, unde provoacă incendii şi scandaluri, nici pieţarii par că nu le fac viaţa mai uşoară. "Sunt o grămadă de tuciurii pe aici, nu numai aştia cu ţigări. Dar sunt şi cei ce vând în piaţă. Nimeni nu le verifică cântarele. Fură câte o jumătate de kilogram, câte jumătate şi tot aşa. Am cumpărat zilele trecute struguri, două kilograme, să-i fac soţiei surpriză. M-am dus apoi la un magazin să iau altceva şi am rugat vânzătoarea să pună punga pe cântar. Era un kilogram şi jumătate. Jumătate de kilogram m-au furat. Ne fură la cântar de ne zvântă, ne vând produse stricate, dovlecei îngheţaţi. Dovleceii i-am dus înapoi şi mi-a zis: trebuia să vă uitaţi. Dar mi-a dat banii înapoi până la urmă", a spus Petru. Tot el spune că magazinele comercializează carne umplută cu fulgi de gheaţă în carne şi când a cerut explicaţii vânzătoarei, aceasta l-a luat peste picior, spunând că ea se numeşte Pisicuţa. "La un magazin, spre exemplu, tot de aici din Tomis III, bagă fulgi de gheaţă în carne, în prostie. Păi eu cumpăr gheaţă? Când am văzut acasă câtă gheaţă era, m-am dus înapoi şi i-am zis să scoată gheaţa şi să-mi cântărească separat. Aşa a făcut şi m-a costat mult mai puţin. Numai că a intervenit o altă vânzătoare, care m-a luat tare în primire. Eu m-am legitimat, i-am arătat că sunt fost cadru militar, şi am rugat-o să-mi arate ecusonul pentru a şti cu cine stau de vorbă. Ştiţi ce mi-a zis? Că nu e nevoie să-mi arate ecusonul, că ea este Pisicuţa. A făcut mişto de mine sau nu? M-am enervat şi am plecat, ce să le mai spun? Am fost la OPC, acum să vedem ce o fi", ne-a mai spus Petru.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218