REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ŢIGĂNIE pe spaţiul public al Constanţei: RABLELE, scoase la vânzare pe trotuare

ŢIGĂNIE pe spaţiul public al Constanţei: RABLELE, scoase la vânzare pe trotuare

Replica API 6 martie 2017 | 00:12 162

Nu ne învăţăm minte!

Nu ne învăţăm minte!

Constănţenii sfidează încă o dată legea şi când spunem asta, facem referire la proprietarii de autoturisme care insistă în a-şi pune autoturismele spre vânzare chiar pe domeniul public, mai exact pe spaţiul situat în faţa Direcţiei Sanitar-Veterinară din municipiul Constanţa, zona Billa. Deşi anul trecut s-au făcut zeci de sesizări cu privire la maşinile puse la vânzare în acea zonă, şi ulterior s-au aplicat şi sancţiuni de Poliţia Locală Constanţa, aceştia nu se învaţă minte.

Autoturismele puse spre vânzare pe terenul din faţa Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din municipiul Constanţa au intrat din nou în vizorul constănţenilor! Anul trecut zeci de proprietari de autoturisme au fost avertizaţi şi ulterior amendaţi pentru această faptă, însă, cine să ia aminte? Astfel, constănţenii care locuiesc în zona Billa din Constanţa sunt din nou revoltaţi de prezenţa zecilor de autoturisme cu afişe în geam, puse spre vânzare, fiind parcate pe domeniul public.

„Pe Şoseaua Mangaliei, în porţiunea cuprinsă între Direcţia Sanitar Veterinară Constanţa şi podul ce duce spre bulevardul Aurel Vlaicu, întreaga parcare este ocupată de autoturisme ce sunt oferite spre vânzare. Mai mult chiar, trotuarul staţiei de autobuz din zonă şi spaţiul verde sunt ocupate de aceste maşini care sunt oferite spre vanzare”, a declarat, deranjat de această situaţie, Răzvan D. Deşi ridicarea maşinilor parcate neregulamentar a fost interzisă în municipiul Constanţa, şoferii care au afişe de vânzare postate în geamurile maşinilor parcate pe stradă sau pe trotuare pot fi amendaţi.

Asta pentru că cei care vor să îşi vândă maşinile nu au voie pe spaţiul public, ci doar în târgurile auto sau în parcări plătite. Astfel, şoferii care nu au locuri de parcare, dar îşi lasă maşinile pe domeniul public şi au în geam afişe de vânzare sunt amendaţi de Poliţia Locală Constanţa, conform HCL 184/2013. Cei care practică acest lucru riscă o amendă între 400 şi 800 lei pentru persoanele fizice, şi 500-1000 lei pentru persoanele juridice.

Reamintim că în luna noiembrie a anului trecut, poliţiştii locali au demarat procedura de sancţionare a proprietarilor autoturismelor puse spre vânzare pe terenul din faţa Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din Constanţa. În urma sesizării, Poliţia Locală Constanţa a aplicat în data de 11 noiembrie 2016, 29 de înştiinţări privind HCL 184/2013, referitoare la maşinile expuse la vânzare pe drumurile publice din municipiul Constanţa. Astfel, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Constanţa, proprietarii autoturismelor staţionate neregulamentar în faţa sediului DSVSA, situat pe Şoseaua Mangaliei, urmează să fie sancţionaţi conform legii. Au fost efectuate fotografii, urmând să se facă identificarea proprietarilor vehiculelor.

Conform HCLM 138/2013, autovehiculele cu grad avansat de uzură, care îndeplinesc condițiile de casare și depășesc consumul normat de carburanți, nu se preiau, acestea casîndu-se de către unitățile deținătoare, pînă la data de 31 ianuarie 1975, potrivit Hotărîrii Consiliului de Miniștri nr. 771/1962 pentru aprobarea regulamentului privind declasarea și casarea bunurilor aflate în administrarea operativă a întreprinderilor, organizațiilor economice de stat și a instituțiilor bugetare.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tiganca e ma-ta cu tot neamul ei de curve tiganesti.sa va fut in gura de LEBEDE CARBONIZATE.
0
0
Paula Solomon , nu ai altceva mai bun de facut . De ce numesti rable masinile scoase la vanzare ? Tu ai bani mai multi si iti cumperi masina noua ? Nu mai scrie articole penibile ...
1
0
masinile nu au nici o treaba cu spatiul DSV. sau mai aveti vreun smecher care vrea sa construiasca vreun butic pe acolo. ca si asa este haos in materie de urbanism. sau te plateste primaria ca sa aiba motiv sa mai dea vreun HCLM care sa-i dea posibilitatea sa ridice abuziv masini si apoi sa pletesti cate 8 milioane sa le recuperezi
6
2
Pai aia e..... Suntem gipsy Suntem portoricani...
8
2
Constanta este un targ tiganesc,un balci prin care lumea se plimba cu carutele prin mijlocul orasului si aduna sticle si fier vechi.
13
2
Atata timp cat platesti taxe si impozite poti sa lasi masina acolo unde este o parcare a primariei a daia platesti da la noi ca la nimeni au dat o lege sa fie bine la.samsarii aia de pe varianta sa le faca buzunaru si mai gros ca de acolo iese spaga aia care vine si la voi replicacacat ca altfel nu dadeati stirea in defavoarea cetateanului da na jegul e la el acasa
11
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218