REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ţiganii beţi şi drogaţi, care au spart 15 maşini, s-au supărat: mascaţii i-au "deranjat" prea devreme, la ora 5

Ţiganii beţi şi drogaţi, care au spart 15 maşini, s-au supărat: mascaţii i-au "deranjat" prea devreme, la ora 5

Replica API 27 februarie 2013 | 00:00 135

Percheziţie la Murfatlar: Poliţia a stricat somnul "de frumuseţe"

Percheziţie la Murfatlar: Poliţia a stricat somnul "de frumuseţe"

Au băut, s-au drogat şi s-au apucat de spart maşini. Este vorba despre un grup de ţigani, care a făcut ravagii pe străzile din Murfatlar, spărgând nu mai puţin de 15 maşini în încercarea de a se plimba în miez de noapte. Însă, cum nu au reuşit să urnească nici un autoturism de pe loc, cei şase ţigani s-au dus acasă şi s-au culcat ca şi când nimic nu s-a întâmplat. După sesizările primite din partea părţilor vătămate, poliţiştii din localitate au reuşit să dea de urma vandalilor, iar în dimineaţa de marţi, 26 februarie, mascaţii au descins la locuinţa acestora, ridicându-i pe suspecţi pentru audieri. Conştienţi de pagubele pe care le-au creat, ţiganii au spus, foarte relaxaţi, că erau drogaţi şi beţi şi că vor plăti pagubele. Însă, sunt foarte nemulţumiţi de faptul că poliţiştii au venit prea de dimineaţă, au speriat copiii şi i-ar fi agresat fizic.

Dezastru pe străzile din Murfatlar! Un grup de şase ţigani a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă într-o discotecă din localitate, unde au consumat băuturi alcoolice peste măsură şi au fumat etnobotanice, după care s-au hotărât să plece acasă. Însă, la ieşire din local s-au răzgândit cu privire la destinaţie şi au apucat hai-hui pe străzi în ideea de a fura un autoturism, să se plimbe. Numai că, după ce au observat că primul autoturism pe care l-au vandalizat nu vrea să pornească, au încercat cu un altul şi tot aşa până au ajuns la 15, totul desfăşurându-se într-un interval de aproximativ o oră, într-un perimetru de un kilometru şi ceva. Se pare că nu au avut noroc, nu au putut să fure nici un autoturism, dar, cum nu puteau încheia noaptea de "distracţie" atât de repede, cei şase s-au pus pe furat. Au luat tot ce le-a picat în mână, de la CD-uri, casetofoane, termosuri de cafea şi până la sticle, pe care le-au triat după bunul plac, iar ce nu le era de folos, a fost aruncat pe drum, la întâmplare. A doua zi, poliţiştii s-au trezit asaltaţi de sesizări telefonice, prin care locuitori din Murfatlar reclamau că autoturismele le-au fost vandalizate, li s-au spart geamurile, le-au fost forţate portierele şi le-au dispărut bunuri. Cu ajutorul martorilor, dar şi cu imaginile înregistrate de nişte camere de supraveghere din zonă, oamenii legii au reuşit să dea de urma făptaşilor, organizând în dimineaţa de marţi, 26 februarie, o percheziţie domiciliară. Acolo au fost găsiţi hoţomanii, fiind vorba despre Enache Ion Apostol, de 27 de ani, Costel Cercel, de 22 de ani şi concubinele acestora, care au fost conduşi la secţia de poliţie pentru audieri. Ceilalţi doi, un alt bărbat şi concubina, nu au fost găsiţi, rudele declarând că sunt plecaţi din localitate. Din câte se pare, acţiunea de pe străzile din Murfatlar a fost dată în familie, având în vedere că membrii grupării sunt rude, mai exact bărbaţii sunt fraţi, chiar dacă nu au acelaşi nume de familie, unii fiind trecuţi pe numele mamei.

Poliţia, stupefiată de antecedentele suspecţilor

După demararea cercetărilor, oamenii legii au rămas stupefiaţi de activitatea infracţională a celor doi bărbaţi reţinuţi, Costel Cercel şi Enache Ion Apostol. Pe lângă faptul că ambii au făcut puşcărie, culmea!, tot pentru furturi din autoturisme, fiind eliberaţi anul trecut, mai fac parte din nişte dosare de cercetare penală pentru furt de fier vechi, furturi din autoturisme, dar şi conducere de autovehicule fără permis. "În dimineaţa zilei de sâmbătă, 23 februarie, am fost sesizaţi de mai mulţi cetăţeni că şi-au găsit autoturismele avariate, fiind sparte geamurile, autorii pătrunzând în interior, unde au încercat să pună contactul pe direct şi să pornească autoturismul cu scopul sustragerii acestuia. Cu ocazia cercetărilor, am rămas stupefiaţi de activitatea infracţională a autorilor întrucât au fost găsite 15 autoturisme asupra cărora au fost produse distrugeri şi din unele au fost chiar sustrase bunuri. În urma datelor şi probelor obţinute cu ajutorul unor camere de luat vederi şi a unor martori, am reuşit identificarea autorilor în cursul acestei dimineţi (marţi - n.r.), efectuându-se o percheziţie domiciliară la familia Cercel din localitate, de unde am ridicat pentru cercetări doi dintre membrii acestei familii şi concubinele acestora. În prezent se fac cercetări pentru identificarea celui de-al treilea membru al familiei, frate, şi concubina acestuia, care nu sunt în localitate", a declarat Ovidiu Grosu, şeful Poliţiei Murfatlar.

"Ne-au speriat copiii, ne-au făcut ravagii în casă şi ne-au umplut de sânge"

În schimb, persoanele de etnie romă, cu antecedente penale, şi-au recunoscut vina spunând că erau beţi şi drogaţi, că nu au nimic de împărţit cu proprietarii maşinilor. Însă, ceea ce-i nemulţumeşte pe indivizi este faptul că mascaţii ar fi venit prea de dimineaţă şi ar fi făcut tărăboi. "La prima oră au venit mascaţii peste noi în casă, la ora 5, ne-au spart geamurile, ne-au bătut de ne-au nenorocit, ne-au spart cu bătaia. Am greşit. Eram sub influenţa băuturilor alcoolice, am fumat şi două ţigări cu etnobotanice, eu cu fratele meu. E adevărat, dar am greşit. Nu am avut duşmănie cu nimeni. Eram băuţi foarte rău şi drogaţi de la etnobotanice şi am vrut să luăm o maşină să ne plimbăm. Dar nu mergea nici una şi am spart mai multe. Paguba o să plătim, regretăm ce am făcut. Mai am antecedente, tot pentru furturi. Am făcut puşcărie şi am ieşit anul trecut", a spus Enache Ion Apostol. După care a urmat şi opinia lui Costel Cercel, fratele primului individ: "Am fost în Germania şi am muncit acolo, în construcţii, fără carte de muncă. Când am venit, am ieşit în club. Ne-am îmbătat, am tras două ţigări d-alea cu etnobotanice şi, când să plecăm, ne-au venit altele în minte, de la ţigările alea: să luăm o maşină să ne plimbăm. Dar nu am luat una, am ajuns la 15. Nu mai ştim cum am intrat în maşini şi cum am încercat să le pornim, eram prea distruşi. S-au spart şi geamuri şi alea... Ne pare foarte rău pentru ce am făcut. Şi eu am antecedente, am făcut puşcărie". Cei doi au menţionat că ar fi fost bătuţi şi nu au ezitat să-şi arate rănile şi să-şi plângă de milă. "Când au intrat mascaţii, m-au pus jos şi au spart geamul peste mine. Am şi copil de 5 luni şi l-au speriat", a mai spus Enache Ion Apostol. La sediul secţiei de poliţie au venit şi rudele celor reţinuţi, cu gura până la urechi, strigându-şi "durerile". "Sunt Florica Apostol, sora lui Enache Apostol şi a lui Costel Cercel. Am şapte minori în casă, iar mascaţii au venit la ora 5 dimineaţa şi i-au speriat. Au intrat vreo 30 de mascaţi şi cu mulţi poliţişti, începând cu domnul comandant şi până la ultimul tablagiu. Ne-au spart uşile, au făcut tărăboi. Ei s-au drogat şi s-au îmbătat şi au spart nişte maşini, dar nu au furat nimic. Doar le-au spart pentru că erau sub influenţa drogurilor", a spus sora celor doi indivizi. Menţionăm că prejudiciul cauzat a fost estimat la 17.700 de lei. În urma descinderilor, au fost găsite şi indisponibilizate mai multe bunuri susceptibile a proveni din comiterea furturilor. Cei doi suspecţi au fost prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propuneri corespunzătoare, în cauză efectuându-se cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi tentativă la infracţiunea de furt calificat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218