REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Ţiganii care alergau poliţiştii cu topoarele au făcut din nou scandal

Ţiganii care alergau poliţiştii cu topoarele au făcut din nou scandal

Replica API 6 septembrie 2011 | 00:00 157

Urmărire cu focuri de armă, la Kogălniceanu

Urmărire cu focuri de armă, la Kogălniceanu

Poliţiştii din Mihail Kogălniceanu s-au confruntat cu o situaţie similară celei de la începutul lunii aprilie, când au fost atacaţi cu topoarele de mai mulţi romi. Numai că, de această dată, romii au fost ceva mai "cuminţi". În fapt, duminică după-amiaza, în jurul orei 16:00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Mihail Kogălniceanu au văzut în trafic, pe strada Moldovei din localitate, un autoturism condus de un tânăr de etnie romă despre care ştiau că nu are permis de conducere. Poliţiştii, unul de la Secţia 2 Rurală şi unul de la Poliţia Locală, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, însă persoana în cauză, Constantin Budui, de 20 de ani, nu s-a conformat, continuându-şi goana.

Oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului şi, întrucât individul nu a oprit, unul dintre poliţişti, respectiv agentul Petrică Zanet, a executat un foc de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare. Conducătorul autoturismului nu s-a supus nici de această dată, motiv pentru care poliţistul a executat două focuri de armă pe direcţia anvelopelor. Autoturismul şi-a continuat deplasarea până în momentul în care a intrat într-o curte de pe strada Moldovei, unde conducătorul a abandonat autoturismul şi a fugit. Ca şi în cazul din această primăvară, familiile de romi au ieşit în stradă pentru a se lua la harţă cu poliţiştii, însă, în virtutea noului sistem de operare din poliţie, la faţa locului au ajuns încă două echipaje, care i-au potolit imediat. În scurt timp, individul urmărit a fost prins şi audiat, însă nu a recunoscut în ruptul capului că el ar fi condus maşina. "L-am audiat, zice că nu era el, ci fratele lui mai mic, de 13 ani, cu care era în maşină, ştie că fiind minor nu răspunde penal. Noi facem cercetări să dovedim că el era. Probabil că, dacă îi trăgeau un glonţ în fund, nu mai avea ce spune", ne-a declarat şeful Secţiei 2 Rurală, Laurenţiu Carp. El a precizat că noul sistem în care se lucrează în urma reorganizării din MAI pare a fi eficient. "Ţiganii ştiau cazul celălalt, din primăvară, când erau doar doi poliţişti, iar ei au ieşit toţi, cu topoarele. Au ieşit şi acum, dar când au văzut că au mai venit încă 2 maşini de poliţie, imediat s-au cuminţit, nu au mai zis nimic", ne-a mai precizat Carp. Tot el a menţionat că poliţistul care a făcut uz de armă a dat dovadă de curaj, dat fiind că este destul de tânăr şi a fost pentru prima oară când a tras cu arma, într-o acţiune reală. "Petrică Zanet este nou la noi, transferat de la Târguşor. Ne-a spus că a avut ceva emoţii, fiindcă a tras cu arma pentru prima dată. I-am spus că este normal să aibă emoţii, toţi am avut la început, fiindcă nu e uşor să îndrepţi arma spre cineva şi să apeşi pe trăgaci. Dar toate au un început", susţine şeful Secţiei 2 Rurală, Laurenţiu Carp.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369