REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ţiganii care au ocupat abuziv fostul Consulat al Italiei s-au racordat ilegal la curent de la vecini - vezi video!

Ţiganii care au ocupat abuziv fostul Consulat al Italiei s-au racordat ilegal la curent de la vecini - vezi video!

Replica API 18 august 2012 | 00:00 147

Într-o clădire care a început să colcăie de şobolani, iar nici o autoritate nu întreprinde nimic,

Într-o clădire care a început să colcăie de şobolani, iar nici o autoritate nu întreprinde nimic,

Romii care au ocupat abuziv clădirea în care a funcţionat Consulatul Italiei au început să se certe între ei, motivul principal fiind cablurile, şi aşa legate ilegal la panoul electric al blocului vecin. Cuvinte grele au fost aruncate de ambele părţi, geamurile clădirii, însă, fiind cele care au ieşit cele mai "şifonate" din tot scandalul iscat vineri.

La câteva zile de când cotidianul "Replica" publica starea jalnică în care a ajuns fostul Consulat onorific al Italiei la Constanţa, iată că această clădire, situată pe bulevardul Tomis, revine în atenţie. Totul a pornit de la faptul că unul dintre romii cazaţi în partea din spate a clădirii le-a smuls firul legat la curent celor care stau în clădirea principală. Aceştia, sesizând că nu le mai funcţionează lumina, s-au prezentat la panoul electric şi, ca să vezi, cablul nu mai era conectat! În momentul în care bărbatul vinovat de situaţie a ieşit şi el la panou, au început să se îmbrâncească şi să vorbească mai ceva ca la uşa cortului. După minute bune de ceartă, bărbatul de etnie romă a început să ia pietre din curtea alăturată şi să arunce cu ele în geamurile clădirii. Sesizaţi de locatarii blocului LE 1, de lângă fostul consulat, poliţiştii s-au prezentat la apel. Însă, spre supărarea locatarilor din blocul menţionat, poliţiştii nu au trecut şi la evacuarea vecinilor cazaţi abuziv. Pe lângă alertarea Poliţiei, a fost anunţată şi societatea furnizoare de energie electrică - ENEL, cu privire la branşamentul ilegal. Sesizarea pe această temă a fost făcută, acum câteva zile, de administratorul Asociaţiei de Proprietari de pe Bulevardul Tomis, numărul 132, Eugen Agache. Nici aceasta nu a rămas fără răspuns, în sensul că o echipă ENEL s-a prezentat la faţa locului pentru a pune situaţia în ordine, numai că, după plecarea angajaţilor companiei cu capital majoritar italian, firul a fost din nou legat la panoul electric. "La faţa locului s-a prezentat o echipă ENEL pentru a remedia situaţia, iar de atunci nu a mai fost sesizată nici o plângere. De la dumneavoastră aflu că branşamentul ilegal încă mai există", a declarat vineri, pentru "Replica", purtătorul de cuvânt al ENEL, Florentina Bujor. Partea mai interesantă, abia acum urmează, pentru că firele s-au "înmulţit" peste noapte, iar acum sunt două branşamente ilegale în panoul electric de lângă blocul de pe Bulevardul Tomis. "Vreau să mă duc să depun iar o sesizare la ENEL şi să mă duc şi la Direcţia pentru Sănătate Publică din Constanţa. Din cauza maldărului de gunoi, mai nou, ies şi şobolani din consulat", a relatat Eugen Agache. Facem precizarea că, potrivit datelor noastre, clădirea la care facem referire, deşi nu mai serveşte drept sediu al Consulatului Italiei, aparţine statului italian.

Vom reveni.

Oana MUŞAT

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218