REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ţiganii din cartierul "Colonişti" fac zile fripte unui fost SPP-ist

Ţiganii din cartierul "Colonişti" fac zile fripte unui fost SPP-ist

Replica API 24 decembrie 2011 | 00:00 522

I-au furat tot de prin curte, i-au spart geamurile, l-au bătut şi ars cu acid

I-au furat tot de prin curte, i-au spart geamurile, l-au bătut şi ars cu acid

Un bărbat din Mangalia susţine că este, în permanenţă, victimă a ţiganilor din cartierul "Colonişti", care aşteaptă ca acesta să plece de acasă, pentru a-i mai fura câte ceva din curte. Gheorghe Siminea, un bărbat trecut de 60 de ani, care are un trecut destul de încărcat, fiind ofiţer de "contrainformaţii economice" pe vremea lui Ceauşescu, SPP-ist după Revoluţie, este în prezent pensionar şi s-a retras din capitală la casa părintească de la Mangalia. Numai că, în loc să se odihnească, ca orice pensionar, se chinuie să facă faţă tuturor celor care caută să câştige bani uşor.

"De când m-am mutat aici am avut numai necazuri. Stau vizavi de un magazin de pe strada Gării, unde se adună, seară de seară, toţi cei care pun la cale ce să mai fure, pe cine să mai tâlhărească şi pe cine să mai bată. Personal am fost furat de mai multe ori, am fost bătut şi ars cu acid sulfuric, pe spate şi pe picioare. Acum 5 ani, după ce băusem şi eu ca orice om, au simţit că am băut şi au vrut să-mi bage pe gât o puştoaică minoră, de 14-15 ani. Eu nu am vrut, le-am spus că nu am nevoie, am plecat la magazin, iar când m-am întors, deja mă aşteptau mai mulţi, care mi-au dat pe spate cu acid. Am făcut plângere, iar rezultatul raportului tehnico-ştiinţific a indicat că mi-au dat cu acid de baterie, cu o concentraţie de 30 la sută", ne-a declarat bărbatul. Însă, după cum ne-a precizat, până în prezent, încă nu s-au liniştit apele, iar acei indivizi încă nu îl lasă în pace, în ciuda reclamaţiilor făcute. "Acum 2-3 ani, am fost la magazin şi mi-au luat 50 de lei din mână. Sunt mai mulţi copii de ţigani, de 5-6 ani, care pândesc când pleacă cineva de acasă, după care sar în curte şi fură tot ce prind. Am chemat poliţiştii acasă şi ce credeţi că mi-au spus: să bag în casă tot ce se poate fura din curte. Păi pot transforma casa în magazie? Eu stau singur aici, pot intra oricând peste mine. Săptămânile trecute mi-au spart geamul la casă. Poliţia nu face nimic, i-am rugat pe cei de la Poliţia Locală să mai treacă şi pe strada asta din când în când, dar nu au venit niciodată. Am vrut să merg în audienţă la primarul Claudiu Tusac, până la urmă am stat de vorbă cu un consilier de-al lui, fiindcă Tusac nu ţinea niciodată audienţe", mai susţine Gheorghe Siminea.

Ce spun poliţiştii

Contactat telefonic, şeful Poliţiei Mangalia, comisarul-şef Nicolae Pescaru, ne-a declarat că ştie cazul lui Siminea. "Într-adevăr, a avut probleme, s-a şi bătut cu ţiganii, dar noi nu putem face decât să aplicăm măsurile legale. Eu nu pot să-i pun lui body-guarzi care să-l păzească de ţigani. Ce să-i facem, să-i păzim casa? Mai demult s-a îmbătat şi chiar i-a jignit pe poliţişti", ne-a declarat Pescaru.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367