REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ţiganii din Kilometrul 4-5, hoţi de apă şi de curent electric

Ţiganii din Kilometrul 4-5, hoţi de apă şi de curent electric

Replica API 19 august 2011 | 00:00 533

Debranşare la primele ore ale dimineţii

Debranşare la primele ore ale dimineţii

Reprezentanţii furnizorilor de utilităţi, însoţiţi de poliţişti, au descins mai ceva ca mascaţii ori ca procurorii! În jurul orei 6.00 dimineaţa, angajaţii RAJA şi ENEL s-au pus în mişcare, în căutarea celor care fură apă şi curent. Au mers la "pont", pe o stradă din kilometrul 4-5, la casele ţiganilor. Nemaipunând la socoteală faptul că multe din ele sunt construite fără nici un act, bănuiala celor de la RAJA şi ENEL s-a confirmat: aproape nici o casă de pe strada Viorelelor nu se alimenta legal cu apă sau curent!

Controalele au fost efectuate la 31 de gospodării, dintre care la 9 case au fost descoperite branşamente ilegale folosite pentru furtul apei. Două din cazuri au fost sesizate pe Str. Viorelelor, unde Buga Dania se face vinovată de furt calificat de apă, la fel şi Ali Leila. Mai mult, s-a dovedit că improvizaţia din furtun şi bucăţi de pexal nu era doar pentru consum propriu în gospodăria Leilei, ci alimenta de fapt toate familiile din vecinătate. Totuşi, romii nu au fost deloc surprinşi de sosirea poliţiştilor sau a celor de la RAJA, cei prinşi furând apă şi curent fiind preocupaţi să facă glume ori să-şi vadă mai departe de micul dejun pe care îl serveau copiilor - nu puţini la număr! De remarcat că deşi unele case arătau deplorabil, în faţa lor erau parcate mai multe maşini, pe care poliţiştii nu s-au "sfiit" să le verifice, cu gândul că cine-ştie ce mai descoperă. în aceeaşi zonă, pe lângă debranşări, cei prezenţi au putut "admira" şi mormanele de gunoi, dar şi câteva componente dintr-o instalaţie artizanală de furat combustibil. Cum prin zonă trece şi o conductă aparţinând Oil Terminal, la faţa locului au fost solicitaţi şi reprezentanţi ai acestei societăţi. Veniţi la faţa locului, angajaţii Oil au constatat că nu a fost atacată conducta. De precizat că RAJA şi-a continuat verificările şi pe strada Theodor Speranţia. Aici nu a mai fost descoperită veselia de pe strada Viorelelor, femeile şi copiii care se aflau în zonă înjurând de mama focului la vederea presei, dar mai ales a angajaţilor RAJA. Un caz aparte l-a reprezentat, pe această stradă, Radu Ion, proprietarul unui imobil care solicitase în luna decembrie a anului 2010 debranşarea de la sistemul de alimentare cu apă pe motiv că la adresa respectivă nu mai locuieşte nimeni, dar care între timp s-a rebranşat ilegal. Acesta s-a ales cu un proces verbal de constatare a consumului în sistem retroactiv şi pauşal, mai mult, pe numele lui se va depune plângere penală pentru furt de apă. SC RAJA SA atenţionează că astfel de controale vor continua pe raza întregului judeţ Constanţa.

Camer NEGIP, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614