REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ţiganii din zona ICIL, reclamaţi că-şi aruncă progeniturile în faţa maşinilor, pentru despăgubiri

Ţiganii din zona ICIL, reclamaţi că-şi aruncă progeniturile în faţa maşinilor, pentru despăgubiri

Replica API 17 februarie 2016 | 00:00 309

Atenţie mare în trafic!

Atenţie mare în trafic!

Mare atenţie, constănţeni! Un şofer a postat pe reţelele de socializare un mesaj prin care atenţionează participanţii la trafic în ceea priveşte un “fenomen” regăsit în zona cunoscută ca ICIL! Se pare că ar fi vorba despre persoane de etnie romă care-şi pun copiii să sară în faţa maşinilor pentru a se alege cu bani.

„Un anunţ pentru toţi şoferii. Pe bulevardul I.C. Brătianu zona Kaufland ICIL anumite persoane de altă etnie/naţie pun copiii sau adolescenţii să sară pe maşină, ca şi când şoferul nu e atent şi dă peste ei. Fac circ, încearcă să te facă să cedezi şi să le oferi anunite sume de bani etc. Dacă păţiţi aşa ceva, sunaţi imediat la 112. Când văd că omul pune mâna pe telefon, o cam iau la fugă. Dacă văd că merge, vă cer bani! Drumuri bune şi atenţie mare!”, este mesajul postat de Ştefan P. pe pagina de Facebook Info Trafic Constanţa.

Amintim că este vorba despre metoda „Insurance Scam”, cum este cunoscută în alte ţări, o escrocherie pusă în aplicare de anumiţi indivizi pentru a se alege cu bani într-un mod cât se poate de simplu. Mai exact, o persoană stă pe trotuar şi urmăreşte circulaţia rutieră, arucându-se pe carosabil pentru a se lovi de un autoturism, atunci când acesta se apropie cu viteză redusă, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol, normal! Ulterior, aşa-zisa persoană vătămată cere bani şoferului pentru a evita drumurile la Poliţie şi instanţele de judecată.

Însă, mare atenţie! Poliţiştii rutieri sfătuiesc şoferii să nu pice în capcane şi să anunţe de urgenţă Poliţia. Chiar dacă escrocheria de faţă este greu de probat, ideea este că şoferul nu va păţi nimic, din contră, dacă anunţă organele abilitate. „Recomandăm şoferilor ca, în cazul în care lovesc persoane, fie că traversează prin loc permis sau nepermis, să se prezinte la Serviciul Rutier şi să declare, pentru că nu vor suporta nici o consecinţă.

Simpla declarare a evenimentului nu implică nici o răspundere. Cât despre situaţiile în care se cer bani, nu trebuie să se dea curs acestor solicitări, pentru că suma va creşte progresiv, va avea loc o negociere şi nu de multe ori persoanele din zonă care observă accidentul vor apela 112 şi noi ne vom prezenta la faţa locului şi vom înregistra evenimentul şi astfel se complică lucrurile”, a explicat George Munteanu, şeful Biroului Accidente Rutiere.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614