REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ţiganii instalaţi pe Valea Portului, goniţi de poliţiştii Secţiei 5 - FOTO

Ţiganii instalaţi pe Valea Portului, goniţi de poliţiştii Secţiei 5 - FOTO

Replica API 27 august 2013 | 00:00 138

Acţiune de igienizare

Acţiune de igienizare

Mai multe familii de romi din Cobadin şi-au instalat corturile în zona Far, pe Valea Portului. Romii au fost goniţi de poliţiştii Secţiei 5, iar reprezentanţii Polaris au demarat o acţiune de igienizare a zonei. "Am desfăşurat o acţiune de igienizare a zonei din apropierea intrării în Poarta 5, unde s-au adunat mai multe familii de romi din Cobadin. Aceştia au produs mizerie şi disconfort vecinilor. Noi desfăşurăm astfel de acţiuni săptămânal, verificăm zonele cu risc de acest gen şi în momentul în care găsim astfel de persoane acţionăm împreună cu Poliţia şi Polaris. De obicei ei revin în zonă şi noi repetăm acţiunile, în ideea de a-i descuraja să se mai întoarcă. Având în vedere că există dreptul la liberă circulaţie prevăzut în Constituţie, nu avem cum să-i gonim de pe raza municipiului. Singura soluţie este amenda şi acţiunile de igienizare", a precizat, pentru "Replica", Mugurel Petcu, şeful Serviciului de Protecţie a Mediului din cadrul Primăriei Constanţa.

Ce spune Poliţia:

La data de 27 august a.c., poliţiştii Secţiei 5 împreună cu lucrători ai Poliţiei Locale Constanţa Serviciul Protecţia Mediului au organizat şi efectuat o acţiune comună, ce a vizat igienizarea zonei cuprinse între bulevardul 1 Mai Vechi şi extremitatea vestică a Portului Constanţa, zonă în care mai multe persoane îşi instalaseră corturi deranjând locatarii prin scandalurile pe care le provocau şi prin preocupările lor curente de colectare a PET-urilor şi a diverselor deşeuri folosind atelaje hipo. În urma acţiunii poliţiştii au identificat 6 persoane majore şi mai mulţi minori, aplicând trei sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 680 lei şi eliberând zona, ce ulterior a fost igienizată de angajaţii Polaris.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102