REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ŢIGANII ÎŞI FAC DE CAP în zona Peninsulară! Şi-au instalat cortul într-o clădire abandonată

ŢIGANII ÎŞI FAC DE CAP în zona Peninsulară! Şi-au instalat cortul într-o clădire abandonată

Replica API 12 octombrie 2016 | 00:40 409

Au fost evacuaţi unii, au venit alţii

Au fost evacuaţi unii, au venit alţii

Constanţa se poate lăuda cu un centru vechi care începe să concureze cu altele, vestite de altfel, din ţară. Însă mai sunt destule de remediat, în acest sens lucrându-se de zor. „Povestea” ţiganilor care ocupă în mod abuziv clădirile din zona Peninsulară ar putea deveni o adevărată telenovelă. Anul trecut o familie de ţigani care s-a stabilit într-o astfel de clădire a fost evacuată. Ei bine, iată că acum un alt grup şi-a făcut cuib într-o clădire abandonată. Un constănţean care locuieşte în acea zonă a sesizat Primăria Constanţa cu privire la acest aspect.

Zona peninsulară a renăscut! A fost reabilitată, au răsărit terasele, putându-se spune că începe să arate precum alte centre vechi din ţară ce reprezintă principala atracţie a turiştilor. Cu toate acestea, pe lângă clădirile dărăpănate, care încă ameninţă că se prăbuşesc pe bucăţi, o altă problemă cu care se confruntă municipalitatea este repezentată de persoanele de etnie romă care au ocupat în mod abuziv zona. Potrivit informaţiilor noastre, în anul 2015, peste 30 de clădiri ale RAEDPP figurau ca locuite fără forme legale de către aceşti indivizi.

Cazuri sociale - ar spune mulţi, însă problema se iveşte atunci când la mijloc intervine creşterea infracţionalităţii. Exact acest lucru îl sesizează şi un constănţean care susţine că la o casă din zona Peninsulară s-au stabilit nişte ţigani. „Pe strada Aristide Karatzali la imobilul cu nr. 12, după ce au fost evacuati chiriaşii, în partea din spate a cladirii s-a stabilit un grup de boschetari. Din cauza faptului că aceştia sunt foarte gălăgioşi, iar zona respectivă deja devine un focar de mizerie şi infracţionalitate, ar fi bine dacă tot a fost evacuat imobilul, să fie şi închis pentru a nu mai fi ocupat”, a afirmat un locatar din zonă. Acesta a depus şi o sesizare la Primăria Constanţa, iar primăria a oferit câteva lămuriri.

„Pentru soluţionarea aspectelor semnalate cu privire la stabilirea, fără drept, a unor persoane în partea din spate a imobilului situat pe strada Aristide Karatzali din municipiul Constanţa, precizăm că sesizarea a fost redirecţionată Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat - Direcţia Administrare Imobile, urmând ca aceasta instituţie să analizeze şi să intreprindă demersurile necesare în astfel de situaţii, conform competenţelor. Totodată, problema semnalată a fost transmisă către administratorul imobilului din strada Aristide Karatzali nr. 12, pentru luarea măsurilor de curăţenie şi de punere n siguranţă a clădirii”, susţin reprezentanţii primăriei.

Iată ce s-a întâmplat în 2015 în zona Peninsulară

Amintim că în luna iunie 2015, poliţiştii Secţiei 3 şi reprezentanţii Primăriei au demarat o amplă acţiune de igienizare a zonei însă, până la îndeplinirea procedurilor legale, constănţenii susţin că au ajuns la capătul puterilor şi nu mai pot suportă manelele, scandalurile, mizeria, cerşetoria şi faptele infracţionale. “În zona Piaţa Ovidiu, pe strada Ecaterina Varga nr 6, câteva familii de romi şi oameni ai străzii au ocupat ilegal o casă părăsită. Din nefericire nu numai pentru casă, ci şi pentru vecinii lor, sunt oameni care nu ştiu cum se locuieşte civilizat într-o casă. Şi nici nu-i interesează.

Grupul de romi şi oameni ai străzii (din care jumătate sunt copii până în zece ani) au ca sistem de valori infracţiunile, cerşetoria, furtul şi lipsa de civilizaţie. Ei se folosesc de ghena de gunoi din zonă (nr. 495) şi scormonesc în tomberoane după mâncare. Tarlaua de lângă ghena de gunoi arată că o rampă de resturi menajere. Ne-am săturat!!! Romii se ceartă, se bat, dau manelele la maxim, cerşesc în zona pizzeriei Cin-Cin, fac o mizerie de nedescris pe domeniul public, iar iarna trecută (din cauza faptului că dau foc la resturi menajere pentru a se încălzi) au avut loc două incendii la această casă părăsită, punând în pericol şi celelalte case din zonă”, au spus oamenii. Cazul nu este unul nou, fiind vorba despre familia de etnie romă care a fost evacuată de pe strada Aristide Karatzali.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367