REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

„Ţiganu” din gruparea hoţilor care furau „mână în mână” cu poliţiştii, s-a săturat de puşcărie; vrea să fie eliberat

„Ţiganu” din gruparea hoţilor care furau „mână în mână” cu poliţiştii, s-a săturat de puşcărie; vrea să fie eliberat

Replica API 22 ianuarie 2018 | 14:55 441

În urmă cu şase ani, un mega dosar penal, în care erau implicate 20 de persoane, hoţi şi poliţişti laolaltă, făcea valuri la nivel naţional. S-a reţinut, la acea vreme, că un grup de indivizi, de meserie „infractori”, furau „la greu”, vorba românului, din Portul Constanâţa, mână în mână cu poliţiştii care ar fi trebuit, de fapt, să aplice legea şi să vegheze asupra respectării acesteia. Cu toţii au fost reţinuţi, arestaţi, apoi trimişi în judecată. Numai că, odată cu trecerea anilor, hoţilor li s-a cam aplecat de atâta închisoare, iar acum vor să fie eliberaţi.

Grupul de hoţi era format din Dumitru Daniel Corîciu, zis "Ţiganu", Carmil Sipoş, Ionuţ-Dumitru Arotăriţei, zis "Ptic", Marcel Căciun, zis "Borţos", Iulian Dorel Munteanu, zis "Iuli", Constantin Acozmulesei, zis "Picioruş", Giorgian Ştefan Poenaru, zis "George" sau "Grasu", Mihai Fânariu, zis "Funariu", Daniel Andrei Botez şi Ciprian Stoica, zis "Nebunu".

Aşa cum s-a stabilit la vremea aceea, persoanele enumerate au sustras zeci de tone de marfă din incinta Portului, beneficiind de protecţia poliţiştilor, dintre care amintim doar câţiva: Florian Silviu Ghica, Demirel Cadîr, Cosmin Buştiuc, Cristian Badea, Cristian Badea, Emil Boghiu, Cristian Moşoiu, Alex Tiberiu Neacşu, precum şi agenţilor de pază de la SC T.P. SRL Simona Andrei, Cristian Marian Dumitru şi Vasile Bulgaru.

Abia în 2016 a fost finalizată faza de urmărire penală iar dosarul a fost trimis în instanţă. Cert este că unii dintre ei se aflau deja în vizorul poliţiştilor de mult timp, pentru alte fapte comise, ba au mai avut şi condamnări la activ.

Unul dintre ei este Dumitru Daniel Corîciu, zis "Ţiganu", el fiind unul dintre membrii „cu funcţie” în grupul infracţional. El avea ca responsabilităţi „strategia de management infracţional”, în sensul că acesta coordona distribuţia hoţilor în teren, care, unde, cine şi cum să fure. El a primit şi condamnare, e adevărat, cam cu întârziere, din cauza dosarului destul de stufos şi al volumului mare de muncă al anchetatorilor. Dar, din câte se pare, s-a cam plistisit să stea închis, posibil îi lipseşte activitatea de afară şi spargerile nocturne. Astfel, în toamna anului trecut, "Ţiganu" a formulat cerere de liberare condiţionată, la Judecătoria Medgidia, unde magistraţii au respins-o şi au fixat un nou termen de reînnoire a cererii respective peste 4 luni. Mai departe, condamnatul a contestat decizia, care nu era definitivă, la Tribunalul Constanţa. Nu a fost să fie nici de data aceasta, întrucât instanţa a respins contestaţia ca nefondată, pe 16 ianuarie a.c. De data aceasta, hotărârea este definitivă. Astfel, vrea-nu vrea, "Ţiganu" va trebui să mai aştepte până să scape de cei 4 pereţi şi uşa metalică cu vizetă.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Militia fura?
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614