REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tigari de peste 12 miliarde, confiscate de la contrabandistul Done & Co

Tigari de peste 12 miliarde, confiscate de la contrabandistul Done & Co

Replica API 15 decembrie 2010 | 00:00 171

DGA are in vizor si cativa vamesi

DGA are in vizor si cativa vamesi

Aproape 200 de poliţişti şi jandarmi au participat ieri la una din cele mai ample acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări din judeţul Constanţa. Poliţiştii supravegheaţi de procurori de pe lângă tribunalul Constanţa au efectuat 50 de percheziţii domiciliare, în urma cărora a fost destructurată o grupare de crimă organizată care se ocupa de contrabanda cu ţigări şi băuturi alcoolice netimbrate, afaceri ilegale prin care rulează zeci de milioane de euro. Este vorba despre deja celebrul Viorel Done, de 39 de ani, Cristian Liciu, de 35 de ani, Romeu Onilă, de 51 de ani, Nelu Mocanu şi Doru Rîşcu, toţi bişniţari de ţigări în Constanţa, Liciu şi Onilă activând în special în zona Abator.

Oamenii legii au găsit 153.500 pachete (3.070.000 ţigarete), în valoare de 1.228.000 lei, de diverse mărci, netimbrate sau cu banderole de marcare din Ucraina, Republica Moldova şi Rusia, bunuri ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, a mai fost indisponibilizată de la una din persoanele percheziţionate, suma de 32.000 lei. Totodată ofiţerii DGA Constanţa, în colaborare cu cei de la DGA Ialomiţa, au efectuat un număr de 11 percheziţii domiciliare, la sedii de societăţi comerciale, depozite şi hoteluri din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia.

La hotelul Astoria au fost descoperite peste 130.000 de pachete de ţigări

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, la hotelul Astoria, din Mamaia, deţinut de contrabandistul Viorel Done, au fost descoperite un număr de 134.397 pachete de ţigarete netimbrate sau purtând marcaje emise de autorităţile din Republica Moldova şi Ucraina, 145 sticle vin fără timbru fiscal, 65 sticle şampanie fără timbru fiscal, mai multe sticle de whisky netimbrate, sumele de 59.000 lei, 420 euro şi 100 dolari. Trebuie spus că descinderile de la Constanţa au fost completate de alte 18 percheziţii domiciliare la adrese din Ialomiţa, Suceava, Brăila şi Bacău, mafia din Constanţa având ramificaţii în toată ţara.

Contrabandişti mână în mână cu vameşi?

Done şi asociaţii săi sunt cercetaţi de poliţişti şi procurori de mulţi ani, dar nu au fost niciodată arestaţi, despre Done spunându-se că se bucură de protecţia unor persoane foarte influente din Constanţa. Cu toate acestea, Garda şi poliţiştii au întocmit pe numele lor sute de dosare penale şi au confiscat, de-a lungul timpului, ţigări şi băuturi alcoolice de milioane de euro. Şi de această dată, Viorel Done va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Trebuie spus şi faptul că anumite locaţii percheziţionate şi persoane au legătură cu anumiţi vameşi, acesta fiind motivul pentru care la descinderi au participat şi ofiţerii DGA, au precizat, pentru "Replica", surse din cadrul Poliţiei.

"Replica" a scris despre Liciu din 2006!

Pe de altă parte, "Replica" a prezentat încă de la începutul anului 2006 cazul contrabandistului Cristian Liciu şi prietenii acestuia, oferind oamenilor legii inclusiv adresele lor de domiciliu şi numerele de înmatriculare ale maşinilor pe care le folosesc la transportul ţigărilor. Despre Cristian Liciu, cotidianul "Replica" de Constanţa dezvăluia în anul 2006, în exclusivitate, că este posesor al unui Audi A4 1.9 TDI, negru, cu numerele de înmatriculare CT ... WST. La acea vreme, şi alţi prieteni ai lui Liciu aveau maşini cu numere asemănătoare - unul dintre ei un BMW înmatriculat CT...WST, întrucât respectivii doreau să inducă ideea că maşinile conduse de ei ar aparţine serviciilor speciale guvernamentale, cum sunt Serviciul Român de Informaţii sau SPP. În 2006, "Replica" nota că, din afacerile cu ţigări, Liciu reuşise să-şi achiziţioneze o vilă în zona CET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218