REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ţigările electronice, în atenţia Asociaţiei Tomis Antidrog Constanţa: "Sunt nocive"

Ţigările electronice, în atenţia Asociaţiei Tomis Antidrog Constanţa: "Sunt nocive"

Replica API 20 martie 2018 | 00:00 386

Asociația Tomis Antidrog Constanța se alătură demersului public inițiat de secretarul de stat al MAI, dr. Raed Arafat, prin care se trage un semnal de alarmă asupra promovării excesive al fumatului folosind noile aparate "fără fum". Metodele de marketing gen "testează gratuit" nu fac decât să încurajeze fumatul de la vârste fragede în balanță cu idea subliminală "sunt mai puțîn nocive".

Este adevărat că încă nu există un studiu aprofundat asupra efectelor nocive ale acestor aparate, deoarece sunt noi pe piață dar va prezentăm în 2 motive care ar trebui știute și luate în considerare în momentul în care alegem să folosim aceste aparate.

Primul motiv ar fi folosirea foiței de aluminiu care protejează tutunul din țigări, pentru a nu există riscul unui foc deschis.

Folia de aluminiu încălzită, conform specialiștilor, poate duce la apariţia unor boli precum ar fi osteoporoză şi Alzheimer. Folosită pe timp îndelungat această duce la demenţă stări de vomă şi de greaţă. Deşi este greu de crezut acest lucru să ştiţi că aluminiul duce la multe dereglări hormonale în viaţa noastră. Folia de aluminiu a fost interzisă și în industria alimentară (recipiente de gătit).

Un al doilea motiv este înlocuirea filtrului clasic cu un filtru din PVC.

Pe cât este de nociv, pe atât este de "prezent" în casă noastră: în alimente, în staniolul în care împachetăm sandviciurile, în vasele de gătit şi tacâmuri, în antiperspirante, chiar şi în unele medicamente. Şi apă conţine aluminiu, dar sub formă de săruri, fiind singură situaţie când nu este nociv.

"Ionii de aluminiu pot ajunge în alimente şi, odată ingeraţi, au un efect toxic, în special asupra creierului. În top se află afecţiunile neurovegetative (Alzheimer, Parkinson), anemie, afecţiuni pulmonare. În plus, împiedică absorbţia calciului, crescând astfel riscul de osteoporoză sau alte boli ale oaselor", atrage atenţia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie.

Numeroase cercetări au arătat că unele tipuri de plastic ne afectează direct sănătatea. Un studiu realizat în cadrul Programului Național de Toxicologie, condus de Național Institutes of Health din SUA a arătat impactul asupra sănătății pe care îl are Bisfenolul-A (BPA), cel mai periculos compus al plasticului policarbonat, prescurtat PC (tip 7) - acel plastic dur. PVC se găsește în recipiente de mâncare, în perdelele de dus, jucării, sticle de ulei vegetal, ambalaje de cosmetice, materiale medicale: mănuși chirurgicale, tuburi, catetere, pungi pentru sânge, măști de oxigen etc.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Reteta este simpla. Nu fumezi , nu bei , nu futi, nu asculti melodiile cantate de Delia. Asta in prima faza. Dupa aceea te metamorfozezi din ONG-ist in bugetar si pupi in cur la greu. Iar la final premiul cel mare . Dai coltul muscat de toti maidanezii din Ovidiu. Semnat Pap Lucian.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369