REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tineretul Democrat-Liberal s-a dus cu ordonanţa care "produce dezastru în Educaţie" la Avocatul Poporului

Tineretul Democrat-Liberal s-a dus cu ordonanţa care "produce dezastru în Educaţie" la Avocatul Poporului

Replica API 14 august 2014 | 00:00 194

Îşi urmează seniorii

Îşi urmează seniorii

La o săptămână după ce vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, anunţa că Alianţa Creştin-Liberală solicită Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, nr. 49/2014, pentru "neconstituţionalitatea acestei Ordonanţe", tineretul democrat-liberal se alătură valului şi, la rândul său, aplică aceeaşi reţetă.

" Prin modificările făcute de OUG 49/2014, Guvernul schimbă 97 de articole din Legea Educaţiei Naţionale, încalcă dreptul la educaţie, dreptul la proprietate şi nu respectă principiul separaţiei puterilor în stat. În mod practic, putem vorbi de impunerea unei noi legi, fapt ce face ca această Ordonanţă să fie unică in Europa. (...) Solicităm domnului Victor Ciorbea să se trezească din somnul profund şi să îşi exercite atribuţiile prevăzute de lege", se arată într-un comunicat extrem de gălăgios, semnat de preşedintele TDL, Sorin Moldovan.

Potrivit iniţiatorilor de la TDL, terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea palatele şi cluburile elevilor vor trece în administrarea unei unităţi administrativ-teritoriale, la cererea Consiliului Judeţean sau a Consiliului Local. Mai multe detalii am aflat de la liderul TDL Constanţa, Cătălin Cheia (foto stânga). "Prin această ordonanţă se înfiinţează colegii postliceale în facultăţi. Prin această măsură elevii cei care nu şi-au luat examenul de BAC pot ajunge în facultăţi pe o altă cale decât ceilalţi absolvenţi. De asemenea, se continuă politizarea învăţământului românesc din dorinţa excesivă a premierului şi a baronilor locali de a controla absolut tot. Primarul va face parte direct din consiliile de administraţie (CA - n.r.) ale şcolilor. Reprezentanţii elevilor nu mai participă în şedinţele CA decât când "se dezbat aspecte privind elevii". Faceţi vă rog un exerciţiu de imaginaţie şi închipuiţi-vă ca primarul Radu Mazăre să facă parte din CA al Liceului "Eminescu" sau al Liceului "Călinescu", licee aşa cum sunt cunoscute ca având foarte multe fete sau licee cu prestigiu internaţional aşa cum este Liceul "Mircea cel Bătrân" sau Liceul "Ovidius". Pot spune că în plin an electoral Ponta (premierul Victor Ponta - n.r.) se agaţă de învăţământ pentru a câştiga câteva puncte electorale, ceea ce demonstrează că este un politician fără viziune", a precizat Cheia, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218