REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Tinerii care au murit la Costineşti, sub un mal de pământ, munceau cu forme legale

Tinerii care au murit la Costineşti, sub un mal de pământ, munceau cu forme legale

Replica API 14 mai 2015 | 00:16 221

Cei doi tineri care au murit la Costineşti în data de 30 aprilie, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei, munceau cu forme legale. Potrivit reprezentanţilor ITM Constanţa, aceştia aveau contracte de muncă, însă ancheta continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs tragicul accident, urmând să se ia măsurile ce se impun.

Nenorocirea s-a petrecut joi, 30 aprilie, când Cristian şi Ion Florin se grăbeau să termine lucrările pentru ca totul să fie gata de 1 mai, atunci când dădeau buzna turiştii. Cei doi lucrau la o conductă de apă din faţa complexului Tineretului din Costineşti, moment în care malul de pământ s-a surpat peste ei, fiind îngropaţi la circa 4 metri adâncime în sol. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină, prin 112, în jurul orelor 13.00, aceştia ajungând prompt la faţa locului. Acţiunea a durat mai bine de o oră până când prima persoană a fost scoasă la suprafaţă. Cadrele medicale au trecut imediat la manevrele de recuscitare, dar totul s-a dovedit a fi în zadar. După o altă bucată de timp, pompierii au dat şi cel de-al doilea trup, neînsufleţit şi el. Ambele persoane au fost declarate decedate. La faţa locului au ajuns şi inspectorii ITM, care au declanşat o anchetă. Aceştia au menţionat că malurile nu erau asigurate corespunzător. “Din declaraţii am aflat că persoanele, ambele decedate, erau angajate la societatea Complex Tineretului București. Totul s-a produs la un şanţ săpat la circa 4 metri adâncime, din pricina neluării măsurilor de siguranţă, de protecţie a malurilor. Astfel, s-a surpat malul şi i-a surprins pe cei doi. În continuare se fac cercetări. S-a sistat activitatea, va fi reluată doar în condiţiile în care şanţul va fi sigur pentru lucru. Trebuie sî vedem cine coordona activitatea, câţi muncitori erau, ce măsuri au fost luate şi aşa mai departe”, a declarat, pentru “Replica”, la acea dată, Marian Becheanu, inspector şef adjunct pe probleme de securitate şi sănătate în muncă din cadrul ITM Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367