REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tinerii constănțeni, încurajați să iasă la vot printr-o piesă de teatru pusă în scenă de studenții Facultății de Arte din Constanța

Tinerii constănțeni, încurajați să iasă la vot printr-o piesă de teatru pusă în scenă de studenții Facultății de Arte din Constanța

Replica API 23 aprilie 2019 | 00:42 430

“Implică-te! Un singur vot poate face diferența”, este mesajul pe care studenții Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța l-au transmis vineri, 19 aprilie, tinerilor prezenți în sala “Sergiu Celibidache” a Colegiului de Arte “Regina Maria”, la lansarea proiectului “Democracy Builders - Tools & Skills for Participatory Democracy”. Piesa și-a propus nu doar să strârnească amuzamentul invitaților, ci să tragă și un semnal de alarmă: lipsa participării și implicării tinerilor în procesul democratic de votare.

Proiectul “Democracy Builders”, coordonat de Asociația Youth Vision Constanța vine în contextul unui an politic foarte important pentru România, cu alegerile europarlamentare și prezidențiale în prim plan, iar scopul evenimentului a fost de a găsi răspunsuri și soluții la problema neimplicării tinerilor în viața democratică a societății, situație cu care se confruntă din ce în ce mai multe state membre UE.

Toți tinerii prezenți la eveniment au avut posibilitatea de a interacționa și a dialoga cu cei doi speakeri invitați, specialiști în teme europene, Cosmin Bârzan, activist civic și Izel Selim, specialist în relații internaționale și filtre de Instagram, care au prezentat contextul politic al Uniunii Europene, rețelele sociale și rolul lor în democrație, motivațiile tinerilor millennials sau Generația Y, democrația ca un Meme, etc. Tinerii au pus întrebări, și-au dorit răspunsuri și s-au căutat soluții la neimplicarea și dezinteresul generației Y pentru procesul electoral. Studiile ne arată că, în ultimii ani, tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani sunt principalii absenți la scrutinele europene, manifestându-și neîncrederea în partide și candidați.

În perioada 20-28 mai 2019, Constanța își va deschide porțile în cadrul proiectului “Democracy Builders pentru 24 de tineri din 8 țări europene partenere în proiect - Franța, Grecia, Italia, Macedonia, Bulgaria, Portugalia și Spania, care vor participa la seminarii dedicate îmbunătățirii cunoștiințelor legate de Uniunea Europeană, precum și consolidarea capacității instituționale și încurajarea participării democratice și civice a tinerilor în viața societății. Participanții se vor întâlnii la dezbateri cu reprezentanții municipalității, deputați, senatori, candidați la europarlamentare și vor discuta despre rolul cetățeanului european, problematica neimplicării tinerilor în viața comunității și cauzele care duc la dezinteresul lor pentru procesul electoral.

La începutul lunii septembrie, 40 de tineri din cele 8 țări vor participa la un schimb de experiență la Strasbourg, sediul Parlamentului European, unde își vor consolida ideile și percepția asupra politicilor europene. Proiectul are o perioadă de implementare de 15 luni și se va finaliza în martie 2020.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
imi place fortnite
0
0
Nu au facut nimic rau declarativ toate partidele politice incurajeaza prezenta la vot.
0
0
Aveti grija cu incurajarea iesirii la vot. PSD-ului i s-a facut dosar penal.Vedeti pe ce parte jucati.
0
0
Treaba e ca sunt multi votanti pesedisti care ar sta acasa. Asa ca nu numai anti pesedeii ar veni la vot. La referendum cum a fost ? Dar e bine ca lumea sa iasa la vot, cei votati trebuie sa aiba legimitate
0
0
Un proiect laudabil, oamenii trebuie incurajati sa voteze, sa stie ca fiecare vot e important
3
1
acesti circari sunt platiti din bugetu statului,,niste paduchi.
0
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102