REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Tinerii din Cobadin și Cogealac învață cum să pună umărul la dezvoltarea comunităților lor

Tinerii din Cobadin și Cogealac învață cum să pună umărul la dezvoltarea comunităților lor

Replica API 20 septembrie 2017 | 20:59 295

Voluntarii de la ONG Mare Nostrum vor să le arate tinerilor din zonele defavorizate din Constanța ca și în comunitățile din care fac parte au posibilități de dezvoltare, dacă știu să le exploateze. Proiectul, intitulat sugestiv „Rădăcini durabile pentru tineri, imbold pentru comunități de succes”, se adresează adolescenților și tinerilor din Cogealac și Cobadin, dar și din împrejurimi. În prima etapă a proiectului, zece tineri au participat la o tabără de formare, în care au învățat, în primul rând, cum să fie modele pentru tinerii din jurul lor.

„Una din problemele identificate în rândul tinerilor din zonele rurale constănţene este dezrădăcinarea lor faţă de comunitatea în care trăiesc. Tinerilor le lipseşte spiritul de iniţiativă civică, dorinţa de a se implica în găsirea de soluţii la problemele din comunitate, viziunea de a folosi oportunităţile la îndemână, dar şi modelele tinerilor de succes de vârsta lor. Acest proiect urmărește să crească capacitatea acestora de a fi promotori ai iniţiative civice, dar să clarifice și viziunea asupra oportunităţilor de dezvoltare durabilă din comunitatea proprie”, spune Andreea Ștefania Bratu, coordonator Departament Educație pentru Dezvoltare Durabilă în cadrul ONG Mare Nostrum.

Proiectul este finanțat de Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369